Clotted cream kan næsten ikke fremskaffes herhjemme, så vi bliver nødt til at lave den selv. Når du først har smagt den, bliver du hooked.
Clotted cream er lige så britisk som te og scones. Og den er netop også en vigtig del af det kendte afternoon tea-traktement.
En sprød scone uden denne cremede smør og marmelade eller frisk frugt er en kedelig scone.
I alle britiske supermarkeder kan du købe cremen for et pund eller to, men vi bliver nødt til at lave den selv.
Og det er faktisk ikke så svært, for clotted cream er lavet af bagt piskefløde eller dobbeltfløde. Lyder det mærkeligt? Det er det faktisk ikke. Og det er heller ikke besværligt.
Dyrt er det heller ikke. Den eneste ingrediens, du skal bruge, er dobbeltfløde - eller piskefløde. Intet andet.
Cremen skal bage ved 80 grader i ca. 12 timer, og det er vigtigt, at det ikke bliver mere end 80 grader. Enten skal du være sikker på, at din ovn er knivskarp eller også sætte temperaturen på 70 i stedet.
Opskrift på britisk clotted cream
Clotted cream opskrift på perfekt tilbehør til scones
Ingredienser
- 0,5 l piskefløde - el dobbeltfløde
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 80 grader over- og undervarme.
- Hæld dobbeltfløde eller piskefløde i et ovnfast fad.
- Lad det bage i ovnen ved 80 grader i 12 timer, for eksempel natten over.
- Når du tager det ud, er der et tykt, smøragtigt lag øverst. Derfor skal du røre det rundt i en skål, før du kommer det i køleskabet.
- Efter at have været på køl i nogen timer, kan du nu tage det ud og røre rundt. Så er din clotted cream klar til at blive serveret til din egen afternoon tea.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips til scones og forskelligt fyld
I en snæver vending kan man sagtens bruge flødeskum eventuelt rørt op med en fed creme fraiche - gerne tilsat en teskefuld vaniljesukker.
Nogen bruger også ganske almindelit smør i deres scones. Og hvis du bedre kan lide syrligt fyld i dine scones, kan du lave en skøn hjemmelavet lemon curd.
Del dine ideer og tanker med os andre her: