Boller med feta, øl og rosmarin uden hævning er virkelig nemme at lave og ekstremt lækre. Det er de perfekte små madbrød som tilbehør.
Boller med øl, feta og rosmarin uden hævning kan laves på kun en halv time, da de hverken skal æltes eller hæve. Så bliver det altså ikke nemmere. Og så smager de selvfølgelig super godt.
Da øl indeholder en naturlig gær, skal der faktisk ikke engang tilføjes gær i dejen, da øllen får den til at hæve lidt.
Øl giver også en dejlig syrlig smag lidt ligesom surdej, og det går rigtig godt sammen med ost og krydderurter.
Jeg brugte bare en helt almindelig Tuborg til dejen, men både mørke og lyse øl kan bruges, det afhænger af, hvad du foretrækker.
Opskrift på boller med øl, feta og rosmarin
Ingredienser
- 430 gram fuldkornsmel
- 1 tsk salt
- 1 spsk bagepulver
- 1 spsk rosmarin tørret
- 1 spsk sukker
- 100 gram feta
- 350 ml øl
- 60 ml vand
Sådan gør du
- Start med at tænde ovnen på 200 grader. Bland så fuldkornsmel, salt, sukker, rosmarin og bagepulver sammen.
- Smuldr fetaen ned i blandingen med mel og tilføj nu øl. Rør det godt sammen og tilføj vand, hvis dejen føles for tør.
- Pas på med at overælte dejen. Den skal kun lige præcis blandes sammen og ikke mere end det.
- Tag en bageplade beklædt med bagepapir og fordel dejen til 12 boller. Jeg kan godt lide det rustikke look, så jeg former dem ikke, men jeg tager bare en ske med dej og skraber dejen af.
- Bag dem nu i cirka 20 minutter, eller indtil de er en smule gyldne. Top op med mere feta og en smule rosmarin.
- Så er dine boller med feta klar til servering.
Næringsindhold
Tip
Du kan også vælge at putte hele dejen i en form og lave et brød fremfor boller.
Du kan bruge alle slags ost og krydderurter. Ligegyldigt hvad så smager boller med feta godt, og så er de jo lynhurtige at lave.
Se også vores andre opskrifter på lækre madbrød:
Søren
Skal der ikke hvedemel i?
Camilla
Ovn temp?
Camilla
Hvilken temperatur skal ovnen have?
Karen Seneca
200 grader. Mvh Karen