En opskrift på bagepladepizza med kartoffel og spinat. En hel bageplade fyldt med pizza, kartofler, spinat, ost, løg og andre lækre ting.
Her får du en skøn opskrift på bagepladepizza med kartoffel, der er den perfekte pizza til hele familien.
Pizzadelen rulles tyndt ud og lægges på en bageplade med bagepapir. Smør dejen med lidt olivenolie, hvorefter fyldet kommes på. Du også smøre den med pesto i stedet for olie.
Der er nok til 4 personer.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på bagepladepizza med kartoffel
Få tilsendt opskriften på mail
Ingredienser
Dejen
- 25 gram gær
- 2,5 deciliter vand - lunkent
- 1 teske salt
- 150 gram durummel
- 250 gram hvedemel - måske ikke det hele
- 2 teskefulde olivenolie - til at smøre på pizzadejen
Fyldet
- 4 mellemstore kartofler - i meget tynde skiver
- 1 løg - i halve ringe
- 125 gram mozzarella - skæret i tern
- 50 gram spinat - gerne babyspinat
- 2 kviste rosmarin
- 4 skiver parmaskinke - i mindre stykker
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Til denne bagepladepizza med kartoffel starter du med at lave dejen. Gæren opløses i vandet.
- Herefter tilsættes salt og begge slags mel. Hold lidt af hvedemelet tilbage, så dejen ikke bliver for fast. Æltes godt igennem.
- Lad pizzadejen hvile tildækket i 1 time på køkkenbordet.
- Kartoffel, løg, ost, spinat og krydderier blandes i en skål.
- Rul pizzadejen tyndt ud, så den passer med bagepladen.
- Læg pizzadejen på bageplade med bagepapir, og smør den med et par teskefulde olivenolie.
- Fyldet fordeles på den olivensmurte, tyndt udrullede pizzabund. Du kan eventuelt vente med at lægge skinken på til pizzaen er bagt 15 minutter.
- Bagepladepizzaen bages ved 250 grader over- og undervarme i ca. 20-25 minutter.
Næringsindhold
Tips
Den færdige bagepladepizza med kartoffel og spinat serveres straks.
Sæt evt. den bageplade du skal bage pizzaen på i ovnen mens den varmer op, så bagepladen bliver super varm.
Tag så bagepladen ud og skynd dig at lægge pizzaen på, fyld på og så i ovnen igen. Så fungerer det lidt ligesom en pizzastenplade og bunden bliver sprød og lækker.
Anja
Hej
Tusinde tak for at i også lægger denne opskrift op fra newyorkerbyheart. Jeg ved ikke om det var på grund af min mail den nu er tilgængelig, men uanset er jeg super glad for at kunne få udskiftet mit gamle slidte print 😅
Vi har her hjemme brugt denne opskrift i en del år nu og alle i familien er vild med den.
Vi har dog opgraderet den lidt ved at smøre bunden med pesto i stedet for olie. Det giver lige lidt ekstra god smag 😊
Vi varmer desuden pladen op i ovene som foreslået og så ruller jeg dejen ud på bagepapir, kommer fyld på og får en til at trække pizzaen over på den varme plade jeg så holder hen til bordkanten. Så er der ingen stress når fyldet skal på 😊
Vi laver altid dobbelt portion, så er der også til madpakker dagen efter, for den smager også rigtig godt kold.