Tilberedning af rosenkål er ret nemt, og de kan både koges, steges og bages i ovnen. Og sådan laver du rosenkål, der ikke smager grimt.
Her giver jeg dig den hurtige guide til en basis tilberedning af rosenkål, så du aldrig får kål, der smager af prut. Det kommer rosenkål og andre kåltyper nemlig nemt til, hvis man koger dem for længe.
Generelt skal du til fire personer beregne cirka 300 gram rosenkål.
Og du klargør rosenkål ved at fjerne de yderste blade, og skære det allernederste af kålen væk.
Ovnbagt rosenkål - rosenkål i ovn
Del rosenkål i halve og kom dem i et ildfast fad. Dryp dem med lidt olie, og giv dem lidt salt. Vend det godt rundt. Du kan også give dem lidt citronsaft.
Bag i cirka 15 minutter ved 200 grader varmluft, og vend dem en gang eller to under turen i ovnen.
Inden servering vendes de bagte rosenkål med friskhakket persille.
Se video til opskriften:
Kogte rosenkål - tilberedning af rosenkål i gryde
Kom de klargjorte rosenkål i en gryde, og dæk dem netop med vand. Og her er det gode trick: Kom lidt æbleeddike, en teskefuld sukker og lidt salt i gryden. Så får du virkelig lækre rosenkål.
Kog rosenkålene i syv minutter, hæld vandet fra og server straks.
Stegte rosenkål - sauterede rosenkål på panden
Del rosenkålene i kvarte stykker.
Smelt en klat smør eller kom lidt olie på en varm pande.
Svits de små kål, og giv dem et par spiseskefulde honning, lidt citronsaft og salt.
Svits rosenkålene i fire minutter, og server straks.
Vend dem eventuelt med friskhakket persille.
Se også 10 sunde opskrifter med kål.
Hvad synes du om opskriften?
-
Tilberedning af rosenkål