• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med rosenkål - en let og lys gryderet

Kylling med rosenkål - en let og lys gryderet

billede til kylling med rosenkål
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
32
SHARES
FacebookMessenger32PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. juni 2024 - Udgivet: 17. december 2023

Her får du min opskrift på kylling med rosenkål, der er en nem og lys gryderet. Retten er rimelig hurtig at lave og serveres med kogte ris.

Kylling med rosenkål er en mild, let og lækker gryderet, som alle vil elske. Samtidig er den meget hurtig at lave.

Gryderetten er med kylling, kvarte rosenkål og knoldselleri, og dertil kommer en lækker sovs. Serveres med kogte ris og opskriften er beregnet til fire personer. De enkelte mængder kan sagtens justeres.

Opskrift med kylling og rosenkål

billede til kylling med rosenkål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Kylling med rosenkål

5 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på kylling med rosenkål, der er en nem og lys gryderet. Retten er rimelig hurtig at lave og serveres med kogte ris.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 539
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 450 g kyllingebryst - i mindre tern
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 rødløg - i små både
  • 250 g knoldselleri - i små tern
  • 2,5 dl vand - kogende
  • 1 tsk timian - tørret
  • 1 terning hønsebouillon
  • 250 g rosenkål - i kvarte
  • 2,5 dl madlavningsfløde - eller alm. fløde
  • 1 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 250 g ris - koges som anvist

Fremgangsmåde
 

  1. Til kylling med rosenkål starter du med at skære 450 g kyllingebryst ud i mindre tern og klargøre 1 rødløg, 250 g knoldselleri og 250 g rosenkål som beskrevet.
  2. Ved en høj varme brunes kyllingekødet hurtigt af i 2 spsk olivenolie i en gryde, hvorefter rødløg og selleri kommes ved. Steges et par minutter under omrøring.
  3. Hæld 2,5 dl vand (kogende) ved sammen med 1 terning hønsebouillon og 1 tsk timian, og lad det simre under låg i 10 minutter.
  4. Imens koges 250 g ris som anvist på pakken.
  5. Efter 10 minutter tilsættes rosenkål sammen med 2,5 dl madlavningsfløde, og gryderetten skal så simre 3-4 minutter mere under låg.
  6. Jævn retten med 1 spsk majsstivelse udrørt i en smule vand, og smag til med friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Næringsindhold

Kalorier: 539kcalKulhydrater: 71gProtein: 34gFedt: 13gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 7gTransfedt: 0.01gKolesterol: 80mgNatrium: 992mgKalium: 1093mgKostfibre: 6gSukker: 7gVitamin A: 636IUVitamin C: 77mgCalcium: 171mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Kylling med rosenkål serveres straks sammen med de kogte ris. Yderligere tilbehør er ikke nødvendigt, men du kan sagtens også servere en lille salat til.

Se også mine populære opskrifter på:

Kyllingefrikasse - lækker frikasse med kylling og grønt

Opskrift på rosenkål med bacon bagt i ovn

Rosenkål i airfryer - nem opskrift på sundt tilbehør

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Billede af Vining bøfgryde.

Viking bøfgryde - gryderet med oksesauté

Billede af kylling i grøn aspargessauce.

Kylling i grøn aspargessauce med ærter

Uge26-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 26: Her er de bedste vine til laveste pris

Vandbakkelse med hyldeblomstskum

Vandbakkelse med hyldeblomstskum - skøn sommerkage

Forsiden lige nu

Kyllingeret med ris i ovn
Kyllingeret med ris i ovn→ Se opskriften
Madplan uge 27
Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter→ Se opskriften
kartoffelsalat med soltørrede tomater
Kartoffelsalat med soltørrede tomater og gul peberfrugt→ Se opskriften
kyllingesatay spyd
Kyllingesatay - marinerede kyllingespyd til ovn eller grill→ Se opskriften
Billede med sort peber.
Peber - fakta og viden om sort, hvid og grøn peber→ Se opskriften
billede med kylling i fad med spidskål
Kylling i fad med spidskål, nye kartofler og asparges→ Se opskriften
billede med stikkelsbærkage opskrift
Stikkelsbærkage→ Se opskriften
Katrines yndlingsboller
Katrines yndlingsboller→ Se opskriften
billede af rabarbercrumble med kokos
Opskrift på rabarbercrumble med kokos→ Se opskriften
Affogato - italiensk kaffedessert
Affogato – nem italiensk isdessert med kaffe→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required