Den korrekte kogetid for rosenkål er cirka syv minutter, og med denne metode undgår du, at rosenkålen kommer til at smage af prut.
Rosenkål må ikke koges for længe, da de så får en ubehagelig smag af prut.
Og den præcise kogetid for rosenkål er faktisk blot omkring syv minutter.
Rosenkål kan skille vandene, hvor nogen virkelig elsker den sunde, lille kål - mens andre ikke kan fordrage.
Men smagen afhænger meget af hvordan du tilbereder rosenkålen, og hvis du koger den for længe, ja så smager den knap så godt.
Og det er nok den smag nogen desværre forbinder med rosenkålen.
Her kan du se hvordan tilbereder rosenkål helt perfekt, så du undgår smagen af prut.
Opskriften er beregnet til fire personer.
Ingredienser til kogte rosenkål
200 gram rosenkål
Vand
1 spiseskefuld æbleeddike eller anden eddike
1 teskefuld rørsukker
Lidt salt
Kogetid for rosenkål
- Skær den nederste del af bunden af rosenkålene, og fjern derefter de yderste blade.
- Kom rosenkålene i en gryde, og fyld vand i så rosenkålene netop dækkes.
- Tilsæt så en spiseskefuld æbleeddike og lidt rørsukker (eller almindeligt sukker), samt en smule salt.
- Kog rosenkålene i syv minutter, og hæld straks vandet fra.
Anret de kogte rosenkål i et lille fad, og de passer godt til mange retter med kød. Eksempelvis kalvesteg eller oksetykkam.
Note: Tilsætning af lidt eddike og sukker fjerner den skarpe smag, som rosenkål ellers godt kan have. Men det ødelægger ikke smagen af rosenkål, så det er en god måde at tilberede den sunde kål på. Til gengæld tager det lidt af den grønne farve på kålen, så det må du leve med.
Se også mine opskrifter på:
Rosenkålssalat med saltede mandler
Din vurdering
-
Kogetid for rosenkål
Stem her
( stemme)
Elsebeth
Skær et kryds i stokken, inden de hældes i kogende vand; så mørner de ens. Jeg hælder alle grønne grøntsager i kogende vand; så bevares den smukke farve.
Brisse
Godt tip.. men jeg smågriner lidt inden i 🙂 hvordan i alverden smarger en prut..kan den overhovedt smages..?
Madensverden.dk
🙂