Stroganoff med kålpølser eller andre pølser er en meget hurtig og lækker aftensmad. Retten er klar på ganske få minutter.
Til stroganoff med kålpølser skal du bruge:
400 gram kålpølser
2 skalotteløg
1 spiseskefuld hvedemel
3 spiseskefulde tomatpasta
2 deciliter hønsefond
1-2 deciliter piskefløde (alt efter smag og behag)
Salt og friskkværnet peber
Stroganoff med kålpølser serveres med kogte ris
Sådan laver du stroganoff med kålpølser:
Kålpølserne skæres i skiver, mens skalotteløg pilles og hakkes groft.
Smelt en god klat smør i en tykbundet gryde, og svits pølseskiver og skalotteløg i 2-3 minutter.
Drys melet over, og vend det rundt.
Tilsæt så hønsefond og tomatpasta, og lad det koge op.
Kom fløden ved, og lad det nu simre uden låg i 4-5 minutter.
Hvis sovsen er for tyk, kan du spæde op med lidt vand eller mælk.
Smag pølseretten til med salt og friskkværnet peber, og du kan eventuelt også tilsætte lidt frisk timian.
Server stroganoffen med kogte ris.
Note: Istedet for kålpølser kan retten selvfølgelig også laves med andre typer pølser. Hvis du bruger chorizo får du en mere stærk pølseret, men den smager stadig fantastisk.
Del dine ideer og tanker med os andre her: