Bruschetta med mozzarella er en klassisk italiensk forret, der laves med skiver af hvedebrød, som toppes med blandt andet mozzarella og parmaskinke.
Opskriften på bruschetta med mozzarella er beregnet som forret til fire personer.
Ingredienser til bruschetta med mozzarella
8 skiver brød - gerne fra i går
4 fed hvidløg
0,5 deciliter olivenolie
1 teskefuld tørret oregano
3-4 tomater
4 skiver parmaskinke
8 skiver mozzarella
Frisk basilikum
Fremgangsmåde
- Skær otte skiver brød, og det må altså meget gerne være daggammelt brød. Eventuelt kan du dagen før bage et par ciabattabrød.
- Pil hvidløgsfed, og pres dem ned i en lille skål med olivenolie, og mas det ud med en ske, så du får en god hvidløgsolie. Kom tørret oregano og en lille smule salt ved.
- Læg brødskiverne på en bradepande med bagepapir, og smør dem med hvidløgsolien.
- Hak tomaterne i små tern, og fordel ovenpå brødene.
- Læg en halv skive parmaskinke på tomaterne, og slut af med en skive mozzarella. Eller drop osten, hvis du ikke er så glad for den del.
- Stil dine bruschetta ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og bag dem i 10 minutter.
Tag dem ud, og pynt med friske blade basilikum.
Servér straks for forret, og hver person kan sikkert godt spise to.
Se også mine opskrifter på
Italiensk bruschetta med tomat
Del dine ideer og tanker med os andre her: