Prøv lige denne lækre skinke- og spinatlasagne, som hurtigt kan blive din nye livret. Lasagnen laves med skinke i strimler og frossen spinat.
Skinke- og spinatlasagne er en lækker variant af lasagnen, der jo nærmest er blevet en dansk nationalret.
Her lavet med frossen spinat og skinkestrimler, og lasagnen kan nemt blive en favorit hjemme hos dig.
Opskriften er beregnet til fire personer, men har du rester, kan du passende bruge dem til frokost dagen efter.
Husk at stille eventuelle rester hurtigt på køl!
Opskrift på skinke- og spinatlasagne
Skinke- og spinatlasagne med frossen spinat
Ingredienser
- lasagneplader
- 300 g spinat - frossen og optøet
- Lidt flydende margarine
- 1 løg - finthakket
- 1 æg - let sammenpisket
- 150 g revet ost
- 1 pakke skinkestrimler
- salt - friskkværnet peber
Bechamel-/ostesauce
- 50 g margarine
- 3 spsk. mel
- 7,5 dl mælk
- salt og friskkværnet peber
- muskatnød - revet
- 100 g mozzarellaost - revet
- 100 g emmentalerost - revet
Sådan gør du
- Smelt lidt margarine i en gryde og svits løg, så de blive bløde og gennemsigtige - de skal ikke tage farve.
- Tilsæt så godt afdryppet spinat og smag godt til med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt det let sammenpiskede æg, mens der røres hele tiden og så osten. Rør det hele godt sammen og stil til side.
- Smelt de 50 g margarine i en gryde og pisk melet ud i det, så det samler sig lidt. Pisk hele tiden.
- Tilsæt mælken ad nogle gange og pisk godt mellem hver gang, så der ikke kommer klumper og det ikke brænder på. Bliv ved indtil der haves en sovs, som ikke er for tyk og ikke for tynd.
- Kog den igennem i ca. 5 minutter, så melsmagen koges væk, pisk hele tiden.
- Smag sovsen godt til med salt, friskkværnet peber og revet muskatnød.
- Tilsæt osten og lad den smelte i sovsen, når den er helt smeltet, så tag den af varmen.
- Start med at smøre en lille bradepande med ganske lidt smagsneutral olie (f. eks. rapsolie).
- Kom så lidt bechamelsauce i bunden, lasagneplader, spinatblanding osv.
- Slut med lasagneplader og hæld resten af bechamelsaucen over pladerne.
- Lad den stå og trække i 20-30 minutter inden den sættes i en 180 grader varm ovn i ca. 25-30 minutter.
- Lad den igen stå trække i 10-15 minutter inden den serveres med salat til.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Lad den færdigbagte skinke- og spinatlasagne stå trække i 10-15 minutter, inden den serveres med salat til.
Denne spinatsalat er perfekt til lasagnen:
Se også opskriften på italiensk lasagne:
Charlotte
Hej, hvornår bruges skinkestrimlerne? Mvh Charlotte