Her er den bedste opskrift på nemme københavnerbirkes med remonce. Det er de rigtige birkes, der laves med en wienerbrødsdej og remonce.
Dette er min allerbedste opskrift på de fantastiske københavnerbirkes med en god remonce.
Selvom de sprøde birkes med remonce laves af en wienerbrødsdej, så er opskriften altså rimelig nem at gå til.
Og jeg har forsøgt at lave en meget forklarende fremgangsmåde, så du er sikker på et godt resultat.
Remoncen er også nem at lave, og den er uden marcipan, men laves udelukkende af smør og sukker. Du kan dog også tilsætte lidt marcipan, hvis du ønsker det.
Opskriften giver cirka 12 birkes med remonce. Se også min opskrift på de klassiske tebirkes.
Opskrift på københavnerbirkes
Nem opskrift på københavnerbirkes med remonce
Ingredienser
- 1 deciliter mælk
- 50 gram gær - en hel pakke
- 1 æg
- 300 gram hvedemel
- 30 gram sukker
- 1 nip salt
- 100 gram smør - blødt
Til indrulning
- 100 gram smør - koldt
Remonce
- 100 gram smør
- 100 gram sukker
Drys
- 1 æg
- birkes
Sådan gør du
- Ælt dejen på en røremaskine med dejkrog, hvor du starter med at røre gæren ud i kold mælk.
- Kom derefter ægget i.
- Vej melet af sammen med sukker og lidt salt, og vend det sammen, inden det æltes ind i dejen
- Kom også det bløde smør ved og ælt nu dejen igennem ved middel hastighed i cirka fem minutter.
- Lad derefter dejen hvile overdækket i 10 minutter.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til en firkant på cirka 60 gange 20 centimeter.
- Med en ostehøvl skærer du nu KOLDE og tynde skiver af smør, som lægges på ⅔ af dejen. Se billedet.
- Fold derefter den ene tredjedel uden smør ind over den midterste tredjedel, og fold igen ind den sidste.
- Vend dejen en kvart omgang og rul igen ud til 60 gange 20 centimeter. Fold på samme måde, vend dejen en kvart omgang, rul ud og fold sammen igen. Husk hele tiden at have tilstrækkelig mel på bordet, så dejen ikke klistrer fast!
- Læg nu dejen på køl i 30 minutter.
- Rul derefter ud til samme størrelse, altså 60 gange 20 centimeter, rør smør og sukker sammen til remonce, og fordel på den dejen.
- Pisk et æg sammen og pensl kanten øverst og nederst.
- Fold nu dejen sammen på den lange led, så du lægger en tredjedel ind over midten, og derefter folder dejen ind over den sidste tredjedel. Vend dejen om, så bunden kommer øverst.
- Skær ud i 12 lige store stykker, som sættes på bageplade med bagepapir.
- Pensl med æg og drys med rigelige mængder birkes.
- Stil en dyb bradepande omvendt på bagepladen med dine københavnerbirkes, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
- Fjern den dybe bageplade og bag derefter dine birkes med remonce i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft. Her er bagetiden cirka 12 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Frysning af tebirkes
Du kan også fryse københavnerbirkes og tebirkes ned.
Men her skal du fryse dem ubagte, altså lige før du ellers ville bage dem.
Læg dem på et fad eller en plade, og stil dem i fryseren i cirka tre timer. Så burde de være frosne nok til, at du kan pakke dem om i fryseposer.
Nu kan du så tage dine birkes ud af fryseren et døgn før de skal bages, så de når at hæve. Bages som anvist i opskriften.
Se også disse populære opskrifter:
Mike
Er der nogen, der har haft succes med denne opskrift? Jeg har nu lavet den to gange, og resultatet er "brød" der minder mere om kringle både i smag og konsistens end tebirkes. Opskriften på dejen svarer også stort set til, hvad der puttes i en kringle. Begge gange har jeg fået tebirkes, der ikke hæver særligt meget, og der (næsten) ikke har de karakteristiske, sprøde wienerbrødslag. Som der også er en anden, der har observeret, giver opskriften to lag remonce, modsat det ene der normalt kun er i bunden af tebirkesene.
Jeg kan ikke anbefale denne opskrift.
Holger Rørby Madsen
Hej Mike
Ja, den kan jeg anbefale 🙂
Jeg ved ikke lige hvad der er gået galt hos dig, men jeg synes de plejer at blive rigtig fine. Og med flotte lag, som du også kan se på billedet. Med hensyn til remonce, så kan jo sagtens blot lave dem med et lag, men jeg foretrækker to.
Alt det bedste
Holger
Tommy
Jeg kan kun rose denne opskrift, har lavet dem 6-7 gange uden problemer, dejen er ok, men jeg bruger ikke noget stopur for ting tager tid, brug fornuften og øjne så bliver de rigtig gode, bedre end Bagerens
Tina
Jeg vil gerne fryse dem. Har lige et par spørgsmål.
Skal de hæve før fryseren.
Ved optøning er det i køleskab.
🙏
Mike
Som Holger skriver: "Men her skal du fryse dem ubagte, altså lige før du ellers ville bage dem." Dvs. han anbefaler, at du lader dem hæve, inden du sætter dem i fryseren. Da gær bliver aktivt igen, når du tør dejen op, gør det dog ikke noget, hvis du fryser dejen, uden at den har hævet, men det er nok sværere at styre, at dejen så får den korrekte hævetid efter optøning.
Mo
Jeg er bosat i wyoming og må derfor bage mit wienerbrød selv. Prøvede denne opskrift, med tørgær da der ikke er frisk her, og de smagte fint men brødet var mere som onsdagssnegl end thebirkes/croissant. Hvad skal jeg ændre på for at få den luftige og sprøde version? Jeg ved at højde forskellen spiller ind, men ikke hvad der skal ændres på. På forhånd tak!
Stephanie
Wow de bedste tebirkes jeg nogensinde har smagt! (Og bagt 😉)
Holger Rørby Madsen
Tusind tak, Stephanie - jooo, de er meget gode 🙂
Alt det bedste
Holger
Bjarne
En dl mælk til 50 g gær og 300 g mel???
Line
Punkt 12:pisk og og lidt sammen. Lidt hvad? Glæder mig til ar prøve din opskrift. Hvis man putter marcipan i remoncen, hvor meget vil du så råde til?
Pft, Line
Holger Rørby Madsen
Hej Line
Tak for det - og det er nu rettet til 🙂
Jeg ville starte med 50 gram - så får du en fin smag af marcipan.
God fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Lisbeth Kristensen
Hej Holger
Når man når til remonce afsnittet. Skal det så smøres på hele dejen eller kun 1/3? I et thebirkes er der jo “kun” remonce i midten. Men i din opskrift foldes dejen jo 2/3 dele og den sidste 1/3 over. Og så bliver lagene jo lagt sammen så der kommer 2 lag remonce.
Glæder mig dog til at prøve din opskrift. Uhmmmm mums - thebirkes
Holger Rørby Madsen
Hej Lisbeth
Remonce smøres ud på hele stykket - fordi jeg elsker remonce 🙂
Men du kan også nøjes med 1/3, hvis du vil have mindre remonce.
Rigtig god fornøjelse - de er nemlig gode.
De bedste hilsner
Holger
Egon Olsen
God opskrift, men det fremgår ikke af teksten hvor meget vand der skal bruges eller hvornår mælken skal tilsættes. Er det muligt at opdatere den?
Holger Rørby Madsen
Hej Egon
Tak for det, og den er hermed opdateret 🙂
Der skal ikke anvendes vand, men udelukkende kold mælk.
De bedste hilsner
Holger
Lene Oekaer
Det er nok et dumt spørgsmål : men er disse lækre Københavnerbirkes fryseegnet ?
Madensverden.dk
Hej Lene
Der findes ikke dumme spørgsmål 🙂
Det kan du sagtens, men så skal du fryse dem før de bages. Fryses enkeltvis, hvorefter de kan pakkes i poser. Tages op et døgn før de skal bruges, hvorefter de bages som anvist. Håber det hjælper.
De bedste hilsner
Holger