Se hvordan du laver de bedste tebirkes på kort tid. Tebirkes laves af en nem wienerbrødsdej, men det er på ingen måde svært. Opskriften giver 8-10 birkes.
Tebirkes er gode til morgenbordet, og så er de altså ret nemme at bage selv.
Wienerbrødsdej
De laves af en wienerbrødsdej, men selvom det allerede lyder besværligt, så skal du endelige prøve at bage disse hjemmelavede birkes.
Opskriften giver 8-10 stk.
Opskrift på tebirkes
De bedste tebirkes - meget nemme at bage
Tryk på antal stjerner for at bedømme
UDSKRIV PINTERESTIngredienser
Til udrulning af tebirkes
- 100 gram smør koldt
Sådan gør du
- Lun mælken i en kasserolle, så mælken er fingervarm, altså omkring 37 grader. Hæld den lune mælk op i skålen til en røremaskine, og rør gæren ud i mælken.
- Bland hvedemel, salt og rørsukker, og rør det ind i dejen. Lad nu dejen hæve tildækket i cirka 25 minutter, stil den gerne lunt.
- Slå dejen hurtigt ud på et meldrysset bord, og rul den ud til en firkant på cirka 30 gange 40 centimeter.
- OBS: Under hele processen nu er det vigtigt, at du har mel nok på bordet, så wienerbrødsdejen ikke hænger fast. Det er en nemlig en af udfordringerne, når du ruller smør ind i dejen! Så husk godt med mel.
- Skær det kolde smør - og det SKAL være kølskabskoldt - i tynde skiver, og læg det på den ene halvdel af dejen. Fold den anden halvdel ind over, og rul det igen lidt ud. Fold så den ene tredjedel ind over , og den sidste tredjedel ind over denne. Så du folder i tre lag.
- Rul ud, og gentag processen to gange mere.
- Så ruller du en sidste gang, så dejen bliver til en firkant på 40 gange 30 centimeter.
- Fold dejen sammen på den lange led, så du har en stang, der nu er 40 centimeter lang og 10 centimeter bred. Med en kniv skærer du nu dine tebirkes ud - du kan lave 8-10 gode birkes af stangen.
- Læg dem forsigtigt på en bageplade, der er beklædt med bagepapir, og overdæk med et rent viskestykke. Lad dem hæve 20 minutter.
- Pisk æg og lidt mælk sammen, og pensl dine tebirkes, inden du drysser dem med birkes. Jeg plejer at drysse halvdelen med blå birkes, og den anden halvdel med almindelige birkes.
- Bag dem nu i ovnen ved 200 grader varmluft - de skal have cirka 15 minutter.
Tips
Servér gerne dine birkes helt lune på morgenbordet.
Se også min opskrifter på:
Super! skønt den rå dej kan fryses 🙂
Forstår det således at dejen/dejstykker kommes direkte fra fryser i ovn ? Vil det sige at tebirkes hæver i ovnen eller hvordan med det ?
Hej
Super den rå dej kan fryses 🙂
Forstår de kommes direkte fra fryser i ovn ? Vil det sige de øgså hæver i ovnen eller hvordan med det ?
Man kan sagtens fryse de RÅ thebirkes og tage den fra fryseren og bage dem i ca 20 minutter på 200 grader.
Kan man lade dem hæve natten over
Hej Charlotte
Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg da sagtens du kan 🙂
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk
Jeg frøs mine, tøede dem op i posen og lunede dem et par minutter i ovnen, så var de som nybagte (sprøde og lækre) Hilsen Hanne Hoffmann
Tak, Hanne - det lyder godt. Og nu fik jeg da lige lyst til friskbagte tebirkes 🙂
De bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
Kan tebirkes fryses og varmes igen ?
Mvh Hanne
Hej Hanne
Jeg plejer at fryse overskydende tebirkes ned, og jeg synes det fungerer fint. Du kan evt. lune dem i mikrobølgeovnen. De er selvfølgelig ikke så sprøde som nybagte tebirkes, men de smager glimrende.
Bedste hilsner
Holger
Guffeliguf.dk.
jeg kunne godt tænke mig at vide om man kunne godt tænke mig at vide om man kunne fryse det ferdid formet tbirkes alså før man bager dem