• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Stegte kammuslinger - nem og lækker opskrift

Stegte kammuslinger - nem og lækker opskrift

billede med stegte kammuslinger
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
60
SHARES
FacebookMessenger60PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 5. april 2024 - Udgivet: 26. juni 2020

Kammuslinger er en oplagt forret, fordi den er delikat og ser flot ud portionsanrettet. Her er fakta og opskrift på stegt kammusling.

En optøet kammusling eller en rå skal kun steges eller grilles ganske lidt, og pandestegte kammuslinger smager super godt.

Her er en grundopskrift på stegte kammuslinger.

Opskriften er beregnet til forret med to stk. til hver person, men mængden kan du jo selv variere. Fremgangsmåden er den samme.

Indhold
  • Kammuslinger er en oplagt forret, fordi den er delikat og ser flot ud portionsanrettet. Her er fakta og opskrift på stegt kammusling.
  • Kammuslinger - nem og lækker opskrift
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Fakta om kammuslinger
  • Næringsindhold i kammusling
  • Opbevaring
  • Hummerbisque - den bedste opskrift
  • Moules frites
  • Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe
  • Sauce tartare - nem opskrift
  • Rejecocktail
  • Smørrebrød med æg og rejer
  • FAQ
  • Kommentarer
billede med stegte kammuslinger
Karen SenecaKaren Seneca

Kammuslinger - nem og lækker opskrift

4.60 fra 5 stemmer
Kammuslinger er en oplagt forret, fordi den er delikat og ser flot ud portionsanrettet. Her er fakta og opskrift på stegt kammusling.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Forret
Køkken: Dansk
Kalorier: 135
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 8 kammuslinger - gerne af en pæn størrelse
  • Lidt sukker
  • Lidt salt
  • 2 spsk rapsolie

Fremgangsmåde
 

  1. Til stegte kammuslinger kan du med fordel lade kammuslingerne stå og trække 15-20 minutter før tilberedning. Så start i god tid.
  2. Læg kammuslingerne på et fad, og her drysses de med lidt salt og sukker. Det giver dem en smuk stegeskorpe. Lad dem stå 15-20 minutter.
  3. Varm en god stegepande op og kom lidt rapsolie på.
  4. Læg forsigtigt kammuslingerne på panden, og steges de først et minut på den ene side, og derefter ca. 30 sekunder på den anden. Så er de perfekte. Læg ikke kammuslingerne for tæt mens de steges, og rør dem ikke undervejs - kun når de vendes!

Næringsindhold

Kalorier: 135kcalKulhydrater: 4gProtein: 12gFedt: 7gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 5gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 24mgNatrium: 973mgKalium: 205mgSukker: 1gVitamin A: 3IUCalcium: 6mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad de stegte kammuslinger hvile et par minutter, hvorefter de er klar servering sammen med en salat eller andet tilbehør. Drys dem gerne med en smule mere salt.

Steger man kammuslingerne i længere tid, bliver de seje. Prøv også denne opskrift på grillede kammuslinger. Du kan også lave en paella, hvor kammuslingerne tilsættes til sidst, så de ikke får for meget varme.

Kammuslinger har de smukkeste lyse, kraftige muslingeskaller, der er buet på nøjagtigt den måde, et barn ville tegne muslingskaller på. Det er en smuk anretning, hvis man serverer muslingen i sin skal, men muslingen kan serveres på et hav af måder.

Den er den største musling i havet og kan blive op til otte cm. i bredden. Og så er den let at tilberede, da den både smager godt grillet, dampet, stegt og bagt. Den kan bruges til pynt og som hovedingrediens. Ja, grænserne er vide for den store kammusling.

Fakta om kammuslinger

Kammuslingen er et bløddyr, der lever i kolde have verden over - også i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Her vil den typisk opholde sig på sandbunden, hvor den kan spise sig mæt i alger og plankton. Den består af en stor, hvid lukkemuskel og rogn. Lukkemusklen er den, vi kender og spiser som kammuslinger.

Det er også lukkemusklen, muslingen bruger til at svømme og grave sig ned i sandet med.

Kammuslingen er hermafrodit, det vil sige, at den både har sæd (kaldet mælk) og æg og kan befrugte sig selv.

Næringsindhold i kammusling

Næsten intet fedt og ingen kulhydrater, til gengæld godt med protein og D-vitaminer. Ja, bløddyret er så absolut sundt, uanset om det serveres optøet fra frost eller råt.

Jeg har taget vilkårlige poser med frosne kammuslinger og kigget på næringsindholdet. Tallene er nogenlunde ens. Her er energifordelingen for 100 gram frosne kammuslinger fra Princip:

Energi: 83 kalorier.
Kulhydrater: 2,4 gram.
Proteiner: 17 gram.
Fedt: 0,8 gram.

Opbevaring

Bløddyr som kammusling skal altid opbevares koldt, indtil man skal tilberede og spise dem. Rå eller kogt kan du have dem i køleskabet i max. to dage.

Hvis du har købt frosne kammuslinger, skal de spises samme dag, de er optøet.

Hvis du køber levede muslinger, ved du, at de er gode nok, hvis skallen er helt lukket - eller hvis den smækker i, når du banker på muslingeskallen.

Banker du let på skallen, skal der næsten ikke komme en lyd fra den, da det er tegn på, at den er fyldt med vand, som den skal være.

Flere inspirerende opskrifter:

Hummerbisque - den bedste opskrift

4.8 fra 36 stemmer
Her får du en hummerbisque opskrift, der sikrer dig titlen som mesterkok. En lækker og elegant forret, der laves med jomfruhummer.
Gå til opskrift
hummerbisque opskrift

Moules frites

5 fra 3 stemmer
Moules frites består af hvidvinsdampede blåmuslinger med pommes fries og mayo til. Det lyder måske avanceret, men er faktisk let at lave.
Gå til opskrift
Moules frites – muslinger med pommes frites

Bouillabaisse - opskrift på legendarisk fiskesuppe

5 fra 12 stemmer
Bouillabaisse er velsmag i en gryde. Her er både muslinger, hummer og fisk i den franske suppe, som typisk serveres med rouille samt brød.
Gå til opskrift
Boulllabaise

Sauce tartare - nem opskrift

4.9 fra 12 stemmer
Her får du en nem opskrift på sauce tartare. Den populære sauce serveres kold til blandt andet fisk og skaldyr, og laves med kapers.
Gå til opskrift
billederesultat for sauce tartare

Rejecocktail

4.7 fra 35 stemmer
Rejecocktail er en gudespise. Især når det er en kombination af rejer, grøntsager og mangofrugt. Serveres til frokost eller forret.
Gå til opskrift
Rejecocktail med mango

Smørrebrød med æg og rejer

4.8 fra 13 stemmer
Her får du min opskrift på smørrebrød med æg og rejer. En klassisk ret fra det danske køkken, som laves med æg i skiver og masser af rejer.
Gå til opskrift
billederesultat for smørrebrød med æg og rejer

FAQ

Hvad er kammuslinger?

Kammuslinger (engelsk: scallops) er bløddyr med et fast, sødligt og smøragtigt kød, ofte betragtet som en delikatesse. De kan spises rå, stegte eller bagte og serveres både kolde og varme.

Hvordan smager kammuslinger?

Kammuslinger har en mild, let sødlig og nøddeagtig smag. Fast, men saftig, konsistens, lidt som mellem fisk og rejer.

Skal man bruge friske eller frosne kammuslinger?

Friske kammuslinger er bedst, men ofte svære at finde i Danmark. Frosne er gode - bare sørg for at tø dem langsomt op i køleskab, og dup dem helt tørre før stegning.

Kan man fryse kammuslinger?

Ja – både rå og tilberedte kammuslinger kan fryses.
Rå: fryses straks efter optøning (hvis ikke allerede har været frosset).
Tilberedte: bedst at fryse uden saucer, og tø op langsomt.

Hvordan opbevares friske kammuslinger?

Kammuslinger opbevares på is eller i køleskab (0–2 grader). Bruges inden for 1–2 dage. Lugter de fisket eller surt, så smid dem ud.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Sæson i juli

Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Madplan uge 27

Ugens madplan uge 27 med gode sommerretter

Forsiden lige nu

Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften
billede til m
Mørbradspyd med squash - nemme grillspyd med mørbrad→ Se opskriften
billede med Holgers kartoffelsalat
Holgers kartoffelsalat med rucola og rødløg→ Se opskriften
Billed resultat for grillpølse
Sådan undgår du at en grillpølse sprækker→ Se opskriften
Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.
Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte→ Se opskriften
hvid chokoladekage med blåbær
Muffins med hvid chokolade→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required