Her får du en nem opskrift på grillede kammuslinger fra Newyorker By Heart. Kammuslingerne steges kort tid, og serveres sammen med en skøn blomkålspure.
Opskriften på grillede kammuslinger med blomkålspure er beregnet som en forret til to personer.
Men du kan jo sagtens gange mængden af ingredienser op, så den passer til fire eller flere personer.
I hvert fald er det en skøn forret, som er ret nem at lave.
Ingredienser
½ blomkålshoved, plukket i små buketter
2 fed hvidløg, pillet og knust let
Lidt smør til sautering
En sjat piskefløde
½-1 dl grøntsagsbouillong (jeg brugte vand + koncentreret fond)
Salt og friskkværnet peber
6 store kammuslinger
Lidt olie
Lidt rucola
Lidt frisk, høvlet parmesan
Fremgangsmåde
- Smelt smørret og kom blomkål og hvidløg i, lad det stege i et par minutter.
- Hæld fløde og lidt bouillon ved (brug ikke det hele, du kan altid spæde det lidt op) og lad det småkoge til blomkålen er mør. Rør i det af og til, så det ikke brænder på.
- Når blomkålen er mør, tages gryden af varmen og det puréres til en glat masse. Smag til med salt og friskkværnet peber.
- Hertil kan det forberedes. Når det skal serveres, lunes puréen igen.
- Dup kammuslingerne tørre og gnid dem med lidt olivenolie.
- Varm en grillpande op, til den bliver godt varm og læg kammuslingerne på, krydr med salt og friskkværnet peber.
- Steg dem i 1-1½ minut på hver side - giv dem endelig ikke for meget - så bliver de meget triste. Grillede kammuslinger skal ikke steges for længe!
- Fordel lidt blomkålspure på 2 tallerkner og drys med lidt rucola.
- Læg 3 kammuslinger på hver portion og pynt med lidt høvlet parmesan.
De grillede kammuslinger serveres straks som en nem forret sammen med blomkålspure.
Del dine ideer og tanker med os andre her: