• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Tilbehør › Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål

Blomkålspure: Cremet og lækker pure med blomkål

billede med blomkålspure
4.7 fra 52 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
355
SHARES
FacebookMessenger355PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 17. oktober 2024 - Udgivet: 17. februar 2020

Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.

Blomkålspure er en af mine yndlingsretter, og så er den jo en kær anledning til at spise mere kål.

Jeg bruger blandt andet den cremede pure af blomkål til fisk, og du skal prøve at lægge et par spiseskefulde pure på en tallerken, og derefter et stykke dampet fisk over. Det er altså godt.

Er du ikke så glad for blomkål - eller kål i det hele taget, kan du roligt kaste dig over blomkålspureen. Den smager nemlig ikke frygtelig meget af kål efter endt tilberedning.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Har du fået fingrene i en meget stor blomkål, kan det være du skal tilføje lidt mere mælk/fløde under kogningen.

Indhold
  • Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.
  • Blomkålspure
  • Ingredienser  1x2x3xVælg
  • Fremgangsmåde 
  • Næringsindhold
  • Tips
  • Stegt blomkål med citron, oliven og feta
  • Blomkålsmos
  • Blomkålsris - den bedste opskrift
  • Blomkålsfritter - nem og sund opskrift
  • Blomkålssuppe
  • Farseret blomkål
  • Kommentarer
billede med blomkålspure
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Blomkålspure

4.74 fra 52 stemmer
Min opskrift på nem og cremet blomkålspure. Pure med blomkål serveres som tilbehør til bla. fisk, og selv dem, der ikke er vild med blomkål, kan lide den.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 224
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hel blomkål
  • 1 dl mælk
  • 1 dl fløde
  • 1 fed hvidløg
  • 50 g smør
  • 0,5 citron
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Pil bladene af blomkålen, og del den derefter i kvarte. Skær det nederste af stokken fra og kassér den.
  2. Resten af blomkålen skæres i mindre stykker og kommes i en gryde.
  3. Hvidløgsfed snittes ligeledes helt fint og kommes i gryden.
  4. Hæld minimælk og fløde ved og kog nu blomkålen mør. Bring indholdet i kog, skru ned for varmen, og lad nu blomkålen koge ved svag varme indtil den er helt mør. Det tager cirka 20 minutter.
  5. Hæld væden fra den kogte blomkål, men hæld den i en kop, så du har den hvis der skal tilføres mere væske til din blomkålspure.
  6. Find en stavblender frem, og skær 50 gram smør i mindre tern. Det må gerne være blødt smør/stuetemperatur.
  7. Kom smørret ned til blomkålen, og blend pureen helt glat og cremet.
  8. Smag til med salt, friskkværnet peber og en smule citronsaft. Brug ikke for meget citron, da det jo ikke skal være en citronpure. Men citronen er god til lige at give blomkålspureen lidt mere dybde i smagen.

Næringsindhold

Kalorier: 224kcalKulhydrater: 11gProtein: 5gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.4gKolesterol: 56mgNatrium: 722mgKalium: 520mgKostfibre: 3gSukker: 5gVitamin A: 734IUVitamin C: 77mgCalcium: 89mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Den færdige blomkålspure serveres blandt andet til fisk, herunder dampet torsk og ovnbagt laks.

Flere inspirerende opskrifter:

Stegt blomkål med citron, oliven og feta

4.6 fra 16 stemmer
Prøv denne skønne opskrift på stegt blomkålen. Nem og hurtig ret som tilbehør eller selvstændig vegetarret, der laves med blomkål, oliven, citron og feta.
Gå til opskrift
billede med stegt blomkål med feta

Blomkålsmos

4.3 fra 3 stemmer
Her får du min opskrift på blomkålsmos. En nem og lækker mos med blomkål og lidt smør. Brug den som tilbehør til gryderetter og meget andet.
Gå til opskrift
blomkålsmos

Blomkålsris - den bedste opskrift

4.7 fra 75 stemmer
Opskrift på blomkålsris, og du får min fremgangsmåde til både en kogt udgave , stegt på panden eller lavet i ovnen. Og det er sundt tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsris

Blomkålsfritter - nem og sund opskrift

5 fra 1 stemme
Få min opskrift på lækre blomkålsfritter, som du nemt kan lave i ovnen. Smagfulde og krydrede buketter af blomkål, der er lækkert tilbehør.
Gå til opskrift
billede med blomkålsfritter

Blomkålssuppe

4.7 fra 76 stemmer
Nem og lækker opskrift på blomkålssuppe. En cremet suppe lavet med blomkål og kartofler, og du kan servere den som hovedret eller forret.
Gå til opskrift
billede med blomkålssuppe

Farseret blomkål

4.7 fra 10 stemmer
Her er min opskrift på farseret blomkål. En smuk ret med blomkål, fars og bacon, der både er nem at lave, og som smager forrygende godt.
Gå til opskrift
farsereret blomkål
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne

    december 14, 2024 at 11:19 pm

    Hej
    Kan man forberede det dagen inde og blot lune i en gryde?

    Svar
  2. Rene

    januar 17, 2022 at 6:16 pm

    Mums

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required