Prøv denne skønne opskrift på stegt blomkålen. Nem og hurtig ret som tilbehør eller selvstændig vegetarret, der laves med blomkål, oliven, citron og feta.
Stegt blomkål smager fantastisk godt, og her er blomkålen vendt med feta, oliven og citron.
Blomkålsretten kan bruges som tilbehør til de fleste kødretter, men prøv den også alene som en nem vegetarret.
Opskriften er beregnet til ca. 4 personer.
Opskrift på stegt blomkål
Ingredienser
- 1 stor blomkål delt i små buketter
- olivenolie til stegning
- ¾ tsk. spidskommen
- saft og fintrevet skal af ½ citron
- salt friskkværnet peber
- 1 lille kalamataoliven uden sten halveret
- 2 fed hvidløg knust og finthakket
- lidt cayennepeber
- feta fra blok, smuldret
- 1 spsk. smør
- Lidt purløg fintsnittet
Sådan gør du
- Varm olivenolie op på en pande og kom blomkål på, krydr med salt og friskkværnet peber og lad det stege i et par minutter, til blomkålen begynder at tage farve.
- Tilsæt spidskommen, oliven og hvidløg. Steg i et minuts tid mere, vend rundt i det af og til.
- Pres citronsaften ud over og lad det stege i ½ minuts tid.
- Tag panden af varmen og vend fintrevet citronskal og smør i.
- Vend godt rundt til smørret smelter.
- Smag til med salt og friskkværnet peber, drys med lidt cayennepeber og slut af med lidt purløg.
- Stegt blomkål serveres varm eller lun.
Næringsindhold
Tips
Stegt blomkål med feta og oliven serveres straks.
Mængden af de enkelte ingredienser kan du tilpasse til din egen smag og sult.
Andre lækre opskrifter med blomkål:
Charlotte
Skal feta i, når retten er færdig?
Erling
Hvad skulle jeg gøre ved fetaen
Klaus
jeg tror det skal smudres over retten inden servering.
Er der nogen som ved hvor mange oliven som skal bruges? Opskriftensiger: "1 lille kalamataoliven uden sten halveret"
Henning Thomsen
Typisk online opskrift. Der er altid alvorlige fejl. Her står der at der skal smuldret feta ost i retten, men det fremgår ikke af vejledningen hvornår og hvordan.
Majbritt
Hmm, hvad blev der af fetaen? Det var derfor jeg fandt opskriften🧐