Her får du min opskrift på blomkålsmos. En nem og lækker mos med blomkål og lidt smør. Brug den som tilbehør til gryderetter og meget andet.
Blomkålsmos er en særdeles lækker fætter til den klassiske og populære kartoffelmos, men her er mosen altså lavet med blomkål.
Mosen er nem at lave, og jeg plejer at bruge en hel blomkål til fire personer. Dertil skal der anvendes lidt smør og eddike.
Du kan også se en video med fremgangsmåden, og blomkålsmosen er perfekt som tilbehør til mange forskellige retter.
Opskrift på blomkålsmos
Ingredienser
- 1 blomkål snittes groft
- 1 spiseskefulde æbleeddike eller anden lys eddike
- 50 gram smør eller lidt mere
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fjern blade og det nederste af stokken på din blomkål, og skær den derefter i mindre stykker.
- Kom blomkålsstykkerne i en gryde sammen med lidt vand, og kog kålen helt mør. Det tager typisk 5-7 minutter. Kog ikke kålen længere end nødvendigt.
- Hæld vandet fra og lad den kogte blomkål dampe af.
- Tilsæt smør, eddike, salt og peber.
- Mos nu din blomkålsmos, og du kan bruge en kartoffelmoser eller piskeris. Tilsæt om nødvendigt lidt mere smør. Smag til, og til sidst vendes blomkålsmosen rundt med en grydeske, så den samles helt.
Se video til opskrift
Næringsindhold
Noter
Den færdige blomkålsmos serveres straks, og du kan evt. lidt pynte den med lidt frisk timian eller persille.
Brug den som tilbehør til eks. gullasch, millionbøf og gryderetter.
Se flere lækre opskrifter med blomkål: