Her får du min opskrift på blomkålsmos. En nem og lækker mos med blomkål og lidt smør. Brug den som tilbehør til gryderetter og meget andet.
Blomkålsmos er en særdeles lækker fætter til den klassiske og populære kartoffelmos, men her er mosen altså lavet med blomkål.
Mosen er nem at lave, og jeg plejer at bruge en hel blomkål til fire personer. Dertil skal der anvendes lidt smør og eddike.
Du kan også se en video med fremgangsmåden, og blomkålsmosen er perfekt som tilbehør til mange forskellige retter.
Opskrift på blomkålsmos
Ingredienser
- 1 blomkål snittes groft
- 1 spiseskefulde æbleeddike eller anden lys eddike
- 50 gram smør eller lidt mere
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fjern blade og det nederste af stokken på din blomkål, og skær den derefter i mindre stykker.
- Kom blomkålsstykkerne i en gryde sammen med lidt vand, og kog kålen helt mør. Det tager typisk 5-7 minutter. Kog ikke kålen længere end nødvendigt.
- Hæld vandet fra og lad den kogte blomkål dampe af.
- Tilsæt smør, eddike, salt og peber.
- Mos nu din blomkålsmos, og du kan bruge en kartoffelmoser eller piskeris. Tilsæt om nødvendigt lidt mere smør. Smag til, og til sidst vendes blomkålsmosen rundt med en grydeske, så den samles helt.
Se video til opskrift
Noter
Den færdige blomkålsmos serveres straks, og du kan evt. lidt pynte den med lidt frisk timian eller persille.
Brug den som tilbehør til eks. gullasch, millionbøf og gryderetter.
Se flere lækre opskrifter med blomkål:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.