En schnitzel er ikke bare et paneret stykke kød! Her får du mine fire bedste opskrifter på schnitzler med det klassiske tilbehør, og opskrifterne er nemme.
En schnitzel er skive meget fedtfattigt kød, som de fleste nok kender som et stykke paneret kød.
Men der findes faktisk en del opskrifter på schnitzler, og dem kigger vi lidt nærmere på her.
Du kan også se hvordan du laver en klassisk, paneret schnitzel, stegetid og altså de bedste opskrifter på forskellige varianter af de populære schnitzler, der i mange lande nærmest er en nationalret.
Saltning
Vi starter med noget vigtigt, når vi taler tilberedning af en schnitzel. Nemlig salt.
Min erfaring er, at det bedste er at salte kødet inden du panerer det.
Salt schnitzlerne i god tid inden panering og stegning, for det gør altså kødet mere mørt og saftigt.
Panering af schnitzel
Paneret schnitzel kan laves på forskellige måder, men jeg plejer at vende kødet i hvedemel, æg og rasp.
Konkret skal du komme hvedemel i en almindelig tallerken, slå et æg eller to ud i en dyb tallerken og rasp i en tredje.
Så kan du lave panerede schnitzler på samlebånd.
Æggene piskes sammen, og raspen kan eventuelt tilsættes lidt paprika. I stedet for rasp kan du med fordel anvende pankorasp, som kan købes i de fleste supermarkeder. Pankoraspen er lidt grovere, og helt perfekt til schnitzlerne.
Schnitzlerne duppes tørre, hvorefter de vendes i hvedemelet, så en tur i de sammenpiskede æg så de er godt smurt ind, inden de vendes i rasp. Pres dem godt ned i raspen, så det hænger godt fast.
Læg derefter de panerede schnitzler til side, hvor de gerne må trække 10-15 minutter inden de steges. Så bliver de lækre og sprøde.
Stegetid
Stegetiden på schnitzler er ganske kort.
- Varm en pande op ved en god varme og tilsæt smør og olie. Det er bedst at stege de panerede schnitzler i en blanding af smør og olie.
- Når smørret er brust godt af, lægges schnitzlerne på panden og brunes cirka et halvt minut på hver side. Måske lidt længere.
- Skru derefter lidt ned for varmen, og steg schnitzlerne i et par minutter på hver side. Så bør de være gennemstegte uden at være tørre.
- Krydres med lidt ekstra salt og friskkværnet peber.
Opskrifter på schnitzler
Her får du fire lækre opskrifter på schnitzler, som på hver sin måde er super gode.
Samtidig er der lækkert tilbehør til, så det er gode hovedretter med masser af smag.
Wienerschnitzel
Jeg lægger ud med den klassiske wienerschnitzel, der laves af kalvefilet. Og her skiller sig lidt ud i forhold til de øvrige opskrifter på schnitzel.
Selvfølgelig serveres den med brasede kartofler og ærter.
Jægerschnitzel
Jægerschnitzel laves af skinkeschnitzler, og her skal du glæde dig til den helt uimodståelige jægersovs.
Den er altså i særklasse god!
Sigøjnerschnitzel
Med en veltillavet og mør sigøjnerschnitzel kan man hurtigt komme til at tænke på rastepladser i Tyskland og Østrig.
Klassisk paneret schnitzel med paprika, og serveret med pommes frites.
Dertil den fantastisk sovs, der især er lavet med løg, peberfrugter og paprika.
Skinkeschnitzler
Den fjerde opskrift er den danske skinkeschnitzel. Som den skal være. Simpel og god.
Bennofix
bedste måde at stege en vinersnitsel på