Sigøjnerschnitzel (eller zigeunerschnitzel) er en populær ret i Tyskland og Østrig, og her er den bedste opskrift med paprika, løg og peberfrugt.
Sigøjnerschnitzel er nærmest en nationalret i Tyskland og Østrig, hvor den kan laves på forskellige måder.
Men her får du en god grundopskrift på den klassiske Zigeunerschnitzel mit Pommes und alles. Det er super godt.
Retten laves af store skinkeschnitzler, der bankes en smule og derefter paneres i paprikarasp.
Se også: Wienerschnitzel med brasede kartofler og ærter
Dertil naturligvis sprøde pommes frites og den særlige sigøjnersovs, der især er lavet af løg, peberfrugter og paprika. Og sovsen er sådan lidt sur-sød på den gode måde.
Sigøjnerschnitzel med tilbehør er en populær ret hos både børn og voksne, så den kan sagtens blive en ny og måske uventet livret hjemme hos her.
Opskriften er beregnet som hovedret til fire personer.
Opskrift på sigøjnerschnitzel
Sigøjnerschnitzel med pommes frites, ærter og sovs
Ingredienser
Schnitzler
- 4 stk. skinkeschnitzel
- hvedemel
- 2 æg
- panko rasp - eller alm. rasp
- 3 teskefulde paprika
Sigøjnersovs
- 2 løg
- 1 rød peberfrugt
- 1 gul peberfrugt
- 1 grøn peberfrugt
- 1 spiseskefuld hvedemel
- 3 teskefulde paprika
- 2,5 deciliter bouillon
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 spiseskefulde ketchup
- 2 spiseskefulde sherryeddike - eller anden eddike
- 2 spiseskefulde sukker
- salt og friskkværnet peber
Pommes frites
- 800 gram pommes frites
- paprika
- salt
- 400 gram ærter
Sådan gør du
- Forvarm oven til 220 grader varmluft.
- Start med skinkeschnitzlerne, som duppes tørre med et stykke køkkenrulle, og derefter bankes let flade med håndroden.
- Find tre dybe tallerkner frem, hvor du kommer en god portion hvedemel i den første, to æg i den anden (pisk dem sammen med en gaffel) og pankorasp (eller almindelig rasp) og tre teskefulde paprika i den tredie.
- Vend så hver skinkeschnitzel i mel, derefter sammenpisket æg og til sidst i raspen. Læg til side på et fad.
- Løg pilles, halveres og skæres i tynde skiver. Peberfrugterne snittes ligeledes i tynde skiver.
- Skinkeschnitzlerne brunes i en blanding af smør og olie på en pande ved høj varme, og spar ikke på fedtstoffet. Brun cirka et minut på hver side, hvorefter dine sigøjnerschnitzler lægges på en bageplade med bagepapir. Brun to ad gangen, så de får en god stegeskorpe. Krydres med salt og peber.
- Fordel de frosne pommes frites på en anden bageplade med bagepapir. Krydr dem med lidt paprika, og bag som anvist på posen . Typisk omkring 20 minutter, hvor de vendes og krydres igen med paprika halvvejs.
- Varm en gryde op ved middel varme og sauter løgene i en god sjat olie i et par minutter.
- Tilsæt derefter peberfrugt og sauter videre i et par minutter. Tilsæt om nødvendigt en smule mere olie.
- Drys med en spiseskefuld hvedemel, vend det rundt. og kom paprika ved sammen med bouillon, hakkede tomater, ketchup, eddike og sukker. Lad det simre ca. 10 minutter.
- Fem minutter før dine pommes frites er færdige stilles pladen med sigøjnerschnitzlerne ind i ovnen, hvor de netop skal have fem minutter.
- Ærterne koges i letsaltet vand - se her hvordan du koger ærter, så de ikke rynker.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Så skal der anrettes sigøjnerschnitzler, og retten fylder en hel tallerken.
Sigøjnersovsen smages til med salt, peber og paprika - eventuelt også med lidt mere sukker eller eddike.
Anret en sigøjnerschnitzel på hver tallerken, og fyld på med de sprøde pommes frites, ærter og den lækre sovs. Resten af sovsen serveres i en skål ved siden af.
Se også disse opskrifter:
anne grethe poulsen
Altid dejlige opskrifter som er lige til at gå til