Sandwich brød: Her er opskriften på de mest lækre sandwichbrød af en meget nem dej, der ikke skal æltes. Brødene er lette og luftige.
Så nemt kan du lave dine egne sandwich brød. Vores opskrift på sandwichbrød er både rustikke og luftige og er perfekte til en klassisk sandwich.
Dejene er nem at røre sammen, og du skal ikke på noget tidspunkt ælte.
Opskriften giver 12 lækre sancwichbrød.
Ingredienser til sandwich brød
4,5 deciliter lunkent vand
8 gram gær
375 gram tipo 00 hvedemel
100 gram fuldkorns speltmel
1,5 teskefuld fint salt
1 teskefuld sukker
Fremgangsmåde
- Lunkent vand kommes i en skål, gæren smuldres i og røres ud.
- I en anden skål blandes de to slags mel med salt og sukker, og det hele kommes i gærvandet.
- Rør dejen sammen så det hele er fugtigt, og du skal ikke ælte yderligere. Blot røre det sammen i et minuts tid.
- Dæk til med husholdningsfilm og et viskestykke, og nu dejen hæve ved stuetemperatur i seks timer.
- Forvarm ovnen til 275 grader varmluft.
- Kom hvedemel på køkkenbordet og hæld dejen ud. Du skal ikke ælte dejen nu (den er lidt tynd i konsistensen), men blot folde dejen sammen. Brug gerne en dejskraber, og vip dejen ind over midten fra alle fire sider. Det er vigtigt for at stramme dejen op!
- Del nu dejen i 12 stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Dejen skal ikke efterhæves men bages nu.
- Stil pladen med sandwich brødene ind på nederste rille, og bag dem i cirka 15 minutter. Måske et par minutter mere, men de er færdige når de bliver lidt mørke i skorpen. Så er brødene bedst.
- Lad de færdigbagte sandwich brød køle af på en rist.
Skær dem over og fyld med salat, kylling, tomat og bacon. Eller hvad du nu synes.
Se også mine opskrifter på:
Anne-Mette
Gode sandwich brød. Jeg fik dog kun 6 små brød ud af opskriften.
Jonna Mikkelsen
Sandwich brød med speltmel
Har nu lavet bollerne 3 gange. Bollerne bliver meget flade, men smager ok. Det er ligesom deres hæveevne er over når de kommer i ovnen.
Dejen er også så klistret/tynd at jeg har måtte tage den med 2 skeer.
Mvh Jonna