• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Sandwich - hjemmebagte sandwichbrød med speltmel

Sandwich - hjemmebagte sandwichbrød med speltmel

Det er meget nemt at lave disse lækre sandwich brød, der ikke skal æltes. Dejen hæver i seks timer, og efter bagning fyldes brødene med eksempelvis salt, kylling og tomat. Foto: Madensverden.dk.
Del gerne:
144
SHARES
FacebookMessenger144PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  28. september 2022 - Udgivet:  30. september 2017

Sandwich brød: Her er opskriften på de mest lækre sandwichbrød af en meget nem dej, der ikke skal æltes. Brødene er lette og luftige.

Så nemt kan du lave dine egne sandwich brød. Vores opskrift på sandwichbrød er både rustikke og luftige og er perfekte til en klassisk sandwich.

Dejene er nem at røre sammen, og du skal ikke på noget tidspunkt ælte.

Opskriften giver 12 lækre sancwichbrød.

Ingredienser til sandwich brød

4,5 deciliter lunkent vand
8 gram gær
375 gram tipo 00 hvedemel
100 gram fuldkorns speltmel
1,5 teskefuld fint salt
1 teskefuld sukker

Fremgangsmåde

  1. Lunkent vand kommes i en skål, gæren smuldres i og røres ud.
  2. I en anden skål blandes de to slags mel med salt og sukker, og det hele kommes i gærvandet.
  3. Rør dejen sammen så det hele er fugtigt, og du skal ikke ælte yderligere. Blot røre det sammen i et minuts tid.
  4. Dæk til med husholdningsfilm og et viskestykke, og nu dejen hæve ved stuetemperatur i seks timer.
  5. Forvarm ovnen til 275 grader varmluft.
  6. Kom hvedemel på køkkenbordet og hæld dejen ud. Du skal ikke ælte dejen nu (den er lidt tynd i konsistensen), men blot folde dejen sammen. Brug gerne en dejskraber, og vip dejen ind over midten fra alle fire sider. Det er vigtigt for at stramme dejen op!
  7. Del nu dejen i 12 stykker, som sættes på en bageplade med bagepapir. Dejen skal ikke efterhæves men bages nu.
  8. Stil pladen med sandwich brødene ind på nederste rille, og bag dem i cirka 15 minutter. Måske et par minutter mere, men de er færdige når de bliver lidt mørke i skorpen. Så er brødene bedst.
  9. Lad de færdigbagte sandwich brød køle af på en rist.

Skær dem over og fyld med salat, kylling, tomat og bacon. Eller hvad du nu synes.

Se også mine opskrifter på:

Verdens bedste ciabattabrød

Italiensk durumboller

Italiensk grydebrød

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anne-Mette

    juli 12, 2020 at 8:15 pm

    Gode sandwich brød. Jeg fik dog kun 6 små brød ud af opskriften.

    Svar
  2. Jonna Mikkelsen

    januar 31, 2020 at 7:13 am

    Sandwich brød med speltmel
    Har nu lavet bollerne 3 gange. Bollerne bliver meget flade, men smager ok. Det er ligesom deres hæveevne er over når de kommer i ovnen.
    Dejen er også så klistret/tynd at jeg har måtte tage den med 2 skeer.
    Mvh Jonna

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her