• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Salat med laks og ærter

Holger Rørby Madsen
Salat med laks og ærter er en skøn lille ret, der både kan serveres som forret eller et let måltid til aftensmad sammen med et stykke brød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Aftensmad

Oversigt over indhold

  1. Her får du min opskrift på en nem salat med laks og ærter. Laksesalaten er hurtig at lave, og den er god som forret eller et let måltid.
  2. Opskrift på salat med laks og ærter
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tips
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på en nem salat med laks og ærter. Laksesalaten er hurtig at lave, og den er god som forret eller et let måltid.

Denne salat med laks og ærter er både nem og hurtig at lave, og så kan den serveres som en lækker forret eller et let måltid til aftensmad.

Den er med ovnbagt laks, og mens laksen er i ovnen, kan du gøre resten af laksesalaten klar. Så det er nemt - og uden meget opvask.

Se også: Glaseret laks med blomkålsris og spinat

Mængden af de enkelte ingredienser kan nemt varieres, og der kan bruges forskellige slags salater. Spidskål vil også være fin at anvende.

Laksen kan være en hel side laks, der er nem at komme i ovnen, og opskriften er beregnet til fire personer. Velbekomme.

Opskrift på salat med laks og ærter

5 fra 2 stemmer
RetAftensmad
KøkkenDansk
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 gram laks - evt. en side laks
  • 1 citron
  • 1 teske hvidløgspulver
  • 1 teske paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 200 gram ærter - fra frost
  • 1 salat - jeg anvender en crispsalat
  • 8 San Marzano tomater - skæres i halve
  • 0,5 agurk - halveres og skæres i skiver/mindre stykker
  • 3 spiseskefulde olivenolie - til dressing
  • 1 teskefuld sennep - til dressing
  • 1 håndfuld dild
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Til salat med laks og ærter starter du med, at bage laksen i ovnen. Tænd din ovn på 180 grader varmluft.
  • Læg laksen på et stykke bagepapir på en bageplade, og dryp lidt friskpresset citronsaft over. Krydr med lidt hvidløgspulver, paprika, salt og friskkværnet peber.
  • Bag laksen i ovnen i ca. 18-20 minutter.
  • Imens gør du resten klar. Ærterne overhældes med kogende vand, og trækker et minut inden vandet hældes fra. Salaten plukkes groft, og en dressing bestående af olie og sennep røres sammen. Smages til med salt, peber og måske lidt mere sennep.
  • I et pænt fad anrettes laksesalaten med salatblade, ærter, tomat og agurk. Fordel det ænt og jævnt. Dryp dressing over.
  • Fordel så stykker af bagt laks og pynt med dild.

Næringsindhold

Næringsindhold
Salat med laks og ærter
Mængde pr. portion
Kalorier
337
% Daglig værdi*
Fedt
 
19
g
29
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Flerumættet fedt
 
4
g
Enkelumættet fedt
 
10
g
Kolesterol
 
69
mg
23
%
Natrium
 
660
mg
29
%
Kalium
 
993
mg
28
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
5
g
21
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
29
g
58
%
Vitamin A
 
2031
IU
41
%
Vitamin C
 
46
mg
56
%
Calcium
 
58
mg
6
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tips

Salat med laks og ærter serveres straks, og gerne sammen med et lækkert stykke madbrød.

Se også: Laksesalat med ovnbagt laks, salat, tomat, og bacon

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 0
  • 13
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Manfred plank

    september 23, 2023 at 6:44 am

    Var S U P E R lækker. Med nybagte Ciabattabrød 👍

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Sund mad i airfryer - med kylling og spidskål på 10 minutter
Hokkaido græskar - udskæring, opskrifter og næringsindhold »

Populært indhold lige nu

Viskestykker tallerken

Viskestykker - fem fejl vi begår og fem gode råd

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce laves af marmoreret svinekød, og her er det nakkekoteletter. Det giver meget mørt kø, og en helt fantastisk sovs. Foto: Madensverden.dk.

Italiensk kødgryde med himmelsk sauce

mad i fad opskrifter

Mad i fad - her er opskrifter på lækre retter du kan lave i fad i ovn

billederesultat for baconmørbrad

Baconmørbrad med flødegrøntsager i fad

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 2 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetAftensmad
KøkkenDansk
Samlet tid: 30 minutter minutter
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!