Her er min opskrift på glaseret laks med honning og soja, der serveres på en bund af blomkålsris med karry og sauteret spinat.
Glaseret laks er en virkelig skøn ret, som både er nem at lave, og som præsenterer sig flot på en tallerken.
Derfor kan du sagtens også bruge den glaserede laks som gæstemad.
Du kan eventuelt købe en hel side laks, som skæres ud i passende bøffer. Jeg plejer at lave dem på omkring 150 gram stykket.
Husk i øvrigt at fjerne eventuelle ben fra laksestykkerne, og du kan også tage skindet af laksen efter den første stegning. Det er nemt lige at trække af, og det gør også, at anretningen bliver pænere.
Opskrift på glaseret laks
Ingredienser
- 4 laksebøffer på ca. 150 gram/styk
- olivenolie
- salt og friskkværnet peber
Glasering
- 1 spiseskefuld smør
- 2 fed hvidløg finthakket
- 5 spiseskefulde soja
- 3 spiseskefulde honning
- 1 spiseskefuld sød chilisauce
- 1 lime saft fra en lime
- 2 spiseskefulde vand
Blomkålsris med karry
- 300 gram blomkål revet
- 1 teskefuld karry eller lidt mere
- olivenolie
Sauteret spinat
- 200 gram spinat skyllet og slynget tør
- 1 fed hvidløg finthakket
- salt og friskkværnet peber
Desuden
- Lidt peanuts saltede
- Lidt kørvel eller anden krydderurt til pynt
Sådan gør du
- Start med at klargøre blomkål, som rives groft på et rivejern. Du skal bruge omkring 300 gram, men du kan sagtens lave lidt mere, hvis I er meget sultne.
- Kom lidt olie på en pande, og steg blomkålsris i ca. 6-7 minutter sammen med en stor teskefuld karry, salt og friskkværnet peber. Vendes rundt nogle gange. Stilles til side.
- Mens blomkålsrisene tilberedes, steges laksebøffer på en varm pande i lidt olie. Først på skindsiden i ca. 3 minutter, og derefter et minuts tid på oversiden. Krydres med salt og friskkværnet peber. Laksen skal ikke være helt gennemstegt, da den skal i glaseringen til sidst. Lægges til side.
- Vask panden fra laksen af og stil den tilbage på kogepladen ved middel varme. Kom en stor spiseskefuld smør på, og når det er brust af tilsættes hvidløg. Lad det sautere et minuts tid uden at tage farve.
- Kom soja, honning og sød chilisauce i sammen med saften af en lime og et par spiseskefulde vand. Lad det koge sammen i et par minutter. Tilsæt om nødvendigt lidt mere vand.
- I den pande, som du stegte blomkålsris på, tilsættes lidt olie. Sauter derefter den friske spinat sammen med hvidløg indtil spinaten falder sammen. Krydres med salt og friskkværnet peber, og stilles til side.
- Så laver du glaseret laks ved forsigtigt at lægge laksebøfferne ned i glaseringen på panden. Jeg plejer at fjerne skindet på laksen inden, men det er op til dig. Skindet er nemt at trække af, men husk at behandle laksestykkerne med forsigtighed.
- Varm nu laksen igennem i glaseringen på over- og underside (vendes med forsigtighed), og dryp undervejs glasering op over laksen.
- Anretning: Læg blomkålsris med karry på bunden af fire lune tallerkner. Derpå sauteret spinat. Top med glaseret laks, hvor du drypper lidt glasering over fisken. Drys med lidt hakkede peanuts og slut med lidt kørvel eller anden krydderurt.
Næringsindhold
Noter
Glaseret laks med tilbehør serveres straks, og nydes gerne med et stykke brød til.
Her finder du flere opskrifter på lækre fiskeretter, der smager godt.
Jolanda
Det lyder som en dejlig ret. Den vil jeg lave en af de nærmeste dage.