Her i denne opskrift kan du se, hvordan du meget nemt laver en jordbær parfait. Det lyder fint, men er egentlig bare en meget nem jordbæris, som kan laves uden ismaskine.
Jordbær parfait er verdens nemmeste is at lave, og den bliver super lækker uden at komme i nærheden af en ismaskine.
Opskriften giver 6-8 bægre god og hjemmelavet is, afhængig af størrelsen på dine bægre.
Opskrift på jordbær parfait
6 pasteuriserede æggeblommer (3 bægre)
100 gram sukker
10 gram vaniljesukker
5 deciliter fløde
200 gram jordbær
1 spiseskefuld sukker
Sådan laver du jordbær parfait
- Æggeblommerne hældes i en skål og sukker tilsættes sammen med vaniljesukker.
- Æggemassen piskes meget luftigt, og du skal enten anvende en elpisker eller køkkenmaskine.
- Pisk derefter fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen, men uden at slå for meget luft ud af iscremen. Brug gerne en dejskraber til det.
- Jordbærrene nippes og skylles. Duppes tørre for vand, så jordbærpureen ikke bliver for vandig. Skær dem i mindre stykker.
- Kom jordbærrene i en skål eller lignende, og tilsæt sukker. Blend hurtigt. Du kan enten vælge at blende bærrene helt ud, eller gøre det hurtigt, så du har små stykker bær tilbage. Det sidste synes jeg er lækkert i isen.
- Fordel lidt af iscremen i bægrene, og kom lidt jordbærpureen ovenpå iscremen. Så lidt mere iscreme, lidt jordbærpure og fortsæt indtil du har fordelt det hele i bægrene.
- Med skaftet af en ske trækker du nu lige hurtigt ismassen rundt, så is og pure trækker striber i isen.
- Stil på frost i minimum fem timer.
Servering
Den færdige jordbær parfait tages ud af fryseren 15-20 minutter før servering, så du kan servere en lækker og cremet is.
Lignende opskrifter
Relaterede opskrifter er på råcreme til frugtsalat og den bedste panna cotta. Se også hvordan du laver en lækker jordbær mousse.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Jordbær parfait
Din mening tæller
Her har du mulighed for at bedømme opskriften, og du kan tildele fra 1-5 stjerner. Din bedømmelse er med til at hjælpe andre brugere. På forhånd tak.