• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine

Holger Rørby Madsen
Jordbær parfait er en meget nem jordbæris, som du kan lave uden brug af ismaskine. I isen kommes en hjemmelavet jordbærpure. Foto: Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Hjemmelavet is

Oversigt over indhold

  1. Her kan du se, hvordan du meget nemt laver en jordbær parfait. Det lyder fint, men er egentlig bare en jordbæris, som laves uden ismaskine.
  2. Opskrift på jordbær parfait
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Servering
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift

Her kan du se, hvordan du meget nemt laver en jordbær parfait. Det lyder fint, men er egentlig bare en jordbæris, som laves uden ismaskine.

Jordbær parfait er verdens nemmeste is at lave, og den bliver super lækker uden at komme i nærheden af en ismaskine.

Det er ikke alle, der har en ismaskine, og er du en af dem, så er denne opskrift lige opskriften for dig.

Opskriften giver 6-8 bægre god og hjemmelavet is, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på de bægre, du bruger.

Opskrift på jordbær parfait

5 fra 2 stemmer
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 6 stk æggeblommer - pasteuriserede, 3 bægre
  • 100 gram sukker
  • 10 gram vaniljesukker
  • 5 deciliter fløde
  • 200 gram jordbær
  • 1 spiseskefuld sukker
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Æggeblommerne hældes i en skål og sukker tilsættes sammen med vaniljesukker.
  • Æggemassen piskes meget luftigt, og du skal enten anvende en elpisker eller køkkenmaskine.
  • Pisk derefter fløden stiv og vend den forsigtigt i æggemassen, men uden at slå for meget luft ud af iscremen. Brug gerne en dejskraber til det.
  • Jordbærrene nippes og skylles. Duppes tørre for vand, så jordbærpureen ikke bliver for vandig. Skær dem i mindre stykker.
  • Kom jordbærrene i en skål eller lignende, og tilsæt sukker. Blend hurtigt. Du kan enten vælge at blende bærrene helt ud, eller gøre det hurtigt, så du har små stykker bær tilbage. Det sidste synes jeg er lækkert i isen.
  • Fordel lidt af iscremen i bægrene, og kom lidt jordbærpureen ovenpå iscremen. Så lidt mere iscreme, lidt jordbærpure og fortsæt indtil du har fordelt det hele i bægrene.
  • Med skaftet af en ske trækker du nu lige hurtigt ismassen rundt, så is og pure trækker striber i isen.
  • Stil din jordbær parfait på frost i minimum fem timer.

Næringsindhold

Næringsindhold
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine
Mængde pr. portion
Kalorier
563
% Daglig værdi*
Fedt
 
46
g
71
%
Mættet fedt
 
29
g
181
%
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
12
g
Kolesterol
 
157
mg
52
%
Natrium
 
35
mg
2
%
Kalium
 
197
mg
6
%
Kulhydrater
 
38
g
13
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
37
g
41
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
1865
IU
37
%
Vitamin C
 
30
mg
36
%
Calcium
 
93
mg
9
%
Jern
 
0.4
mg
2
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Servering

Den færdige jordbær parfait tages ud af fryseren 15-20 minutter før servering, så du kan servere en lækker og cremet is.

Du kan også lave en anden dejlig sommerdessert som koldskålsis med kammerjunker eller prøv opskriften på den bedste panna cotta.

Se også hvordan du laver en lækker jordbærmousse.

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 44
  • 121
  • 3
  • 0
  • 1
  • 2
  • Delt
Om Holger
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Med omkring 2 mio. brugere hver måned er madensverden.dk et af Danmarks største madmedier, og her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse, og husk du altid er velkommen til at skrive, hvis du har spørgsmål.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Pasta med salvie, hvidløg og bacon
Grillet skinke - sådan laver du skinke på grill »

Populært indhold lige nu

kage med banan

Kage med banan og chokoladestykker

Rosiner

Er rosiner sunde? Se fakta om den tørrede drue her

billederesultat for orientalsk risret

Orientalsk risret a la Knorr med hakket oksekød

billede med flæskesteg i ovn

Flæskesteg i ovn med sprød svær - den sikre opskrift

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 2 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
Mængde: 4 personer
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!