Sådan laver du den bedste jordbær mousse uden husblas. Jordbærmoussen er en fantastisk sommerdessert, som er utrolig nem at lave.
Jordbær mousse, alene navnet får jo tænderne til at løbe i vand.
Og her er opskriften på den bedste jordbærmousse, der laves helt uden husblas, og som derfor heller ikke får en geleagtig konsistens, men bare er god og cremet.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på jordbær mousse
Ingredienser
- 400 gram jordbær friske jordbær eller fra frost
- 3 spiseskefulde rørsukker eller alm. sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- 2 spiseskefulde vand
- Lidt appelsinskal reven, fra en økologisk appelsin
Mousse laves af
- 4 pasteuriserede æggeblommer
- 3 spiseskefulde flormelis
- 2 teskefulde vaniljesukker
- 2,5 deciliter piskefløde
Sådan gør du
- Start med at skylle jordbærrene grundigt, og fjern den grønne hat. Del bærrene i mindre stykker, og kom dem op i en tykbundet gryde. Tilsæt også lidt vand, rørsukker og vaniljesukker.
- Kog nu jordbærkompotten i cirka 4-5 minutter, så sukkeret smelter og samler sig om bærrene. Brug ikke for meget varme, så du koger jordbærrene helt i smadder, men lad dem stå og simre. Til sidst river du en smule appelsinskal i (tag 2-3 riv, da jordbærmoussen jo ikke skal smage for meget af appelsin), og sætter kompotten til afkøling. Den skal nemlig være HELT kold!
- Selve jordbærmoussen laver du ved at piske æggeblommerne luftige i godt selskab med flormelis og vaniljesukker.
- Pisk også fløden til en næsten stiv flødeskum.
- Når jordbærkompotten er afkølet, kommer du en spiseskefuld af den nederst i hvert af fire portionsglas.
- Vend nu resten af jordbærkompotten sammen med moussen og flødeskummet, men vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af moussen.
- Fyld glassene næsten op med jordbærmousse, og slut af med et par friske jordbær på toppen.
- Sæt nu jordbær mousse glassene på køl i et par timer (gerne mere), og så er de klar til servering. Du bliver ganske populær, det tør jeg godt love dig.
Næringsindhold
Tips
Du kan erstatte vaniljesukker i di jordbær mousse med kornene fra en halv stang vanilje.
Se også disse opskrifter:
Bettina
Kan opskriften laves med hindbær i stedet ?
Maria Henriksen
Er den stiv/fast nok i konsistens til at pynte en kage med?
Birgit
Tak for en rigtig god og nem dessert - har lavet den 2 gange - en med jordbær og i dag med rabarber.