• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Jordbær mousse - den bedste uden husblas

Jordbær mousse - den bedste uden husblas

billederesultat for jordbær mousse
4.7 fra 34 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
4k
SHARES
FacebookMessenger4kPinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 6. juli 2023 - Udgivet: 6. juli 2023

Sådan laver du den bedste jordbær mousse uden husblas. Jordbærmoussen er en fantastisk sommerdessert, som er utrolig nem at lave.

Jordbær mousse, alene navnet får jo tænderne til at løbe i vand.

Og her er opskriften på den bedste jordbærmousse, der laves helt uden husblas, og som derfor heller ikke får en geleagtig konsistens, men bare er god og cremet.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på jordbær mousse

billederesultat for jordbær mousse
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Jordbær mousse - den bedste uden husblas

4.65 fra 34 stemmer
Sådan laver du den bedste jordbær mousse uden husblas. Jordbærmoussen er en fantastisk sommerdessert, som er utrolig nem at lave.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
På køl 2 timer t
Samlet tid 2 timer t 25 minutter min
Antal: 4
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 250
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 400 g jordbær - friske jordbær eller fra frost
  • 3 spsk rørsukker - eller alm. sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk vand
  • Lidt appelsinskal - reven, fra en økologisk appelsin
Mousse laves af
  • 4 pasteuriserede æggeblommer
  • 3 spsk flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2,5 dl piskefløde

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at skylle jordbærrene grundigt, og fjern den grønne hat. Del bærrene i mindre stykker, og kom dem op i en tykbundet gryde. Tilsæt også lidt vand, rørsukker og vaniljesukker.
  2. Kog nu jordbærkompotten i cirka 4-5 minutter, så sukkeret smelter og samler sig om bærrene. Brug ikke for meget varme, så du koger jordbærrene helt i smadder, men lad dem stå og simre. Til sidst river du en smule appelsinskal i (tag 2-3 riv, da jordbærmoussen jo ikke skal smage for meget af appelsin), og sætter kompotten til afkøling. Den skal nemlig være HELT kold!
  3. Selve jordbærmoussen laver du ved at piske æggeblommerne luftige i godt selskab med flormelis og vaniljesukker.
  4. Pisk også fløden til en næsten stiv flødeskum.
  5. Når jordbærkompotten er afkølet, kommer du en spiseskefuld af den nederst i hvert af fire portionsglas.
  6. Vend nu resten af jordbærkompotten sammen med moussen og flødeskummet, men vend det forsigtigt rundt, så du ikke slår for meget luft ud af moussen.
  7. Fyld glassene næsten op med jordbærmousse, og slut af med et par friske jordbær på toppen.
  8. Sæt nu jordbær mousse glassene på køl i et par timer (gerne mere), og så er de klar til servering. Du bliver ganske populær, det tør jeg godt love dig.

Næringsindhold

Kalorier: 250kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Du kan erstatte vaniljesukker i di jordbær mousse med kornene fra en halv stang vanilje.

Se også disse opskrifter:

Gammeldags citronfromage

4.7 fra 31 stemmer
Citronfromage er en skøn klassiker fra det danske køkken lavet med masser af friskpresset citronsaft og citronskal og piskede æggehvider.
Gå til opskrift
billede med citronfromage anrettet med flødeskum på toppen

Budding

4.7 fra 41 stemmer
Budding er en klassiker, som er meget nem at lave. Her er min bedste opskrift på en hjemmelavet budding, der laves med fløde og ægte vanilje.
Gå til opskrift
billederesultat for budding

Verdens bedste chokolademousse - nem opskrift

4.8 fra 39 stemmer
Hvordan laver man en nem og ægte chokolademousse uden fløde og husblas? Her får du min opskrift og fremgangsmåde til den lækre dessert.
Gå til opskrift
billede med chokolademousse
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Birgit

    juli 21, 2023 at 10:39 am

    Tak for en rigtig god og nem dessert - har lavet den 2 gange - en med jordbær og i dag med rabarber.

    Svar
  2. Maria Henriksen

    november 21, 2022 at 9:43 pm

    Er den stiv/fast nok i konsistens til at pynte en kage med?

    Svar
  3. Bettina

    oktober 28, 2022 at 8:13 pm

    Kan opskriften laves med hindbær i stedet ?

    Svar
  4. Lene Rasmussen

    august 02, 2022 at 8:40 am

    Kan den laves dagen før

    Svar
  5. Lisbeth

    marts 14, 2021 at 11:24 am

    Den er bare super god - laver den flere gange hver sommer 😍

    Svar
  6. Helle

    marts 14, 2021 at 11:24 am

    Er prøvet, smager helt fantastisk

    Svar
  7. Trine

    marts 14, 2021 at 11:23 am

    Ser godt nok lækkert ud. Det må prøves

    Svar
  8. Karina

    marts 14, 2021 at 11:23 am

    det ser godt nok nemt og lækkert nu 😊

    Svar
  9. Pia

    marts 14, 2021 at 11:22 am

    Den bliver bedre med piskede æggehvider.
    Blommerne gør den ikke luftig

    Svar
  10. Lone

    marts 14, 2021 at 11:22 am

    Mums

    Svar
  11. Annette

    marts 14, 2021 at 11:22 am

    godt uden husblas

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 30

Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 30
Ugens madplan uge 30 med lækker sommermad→ Se opskriften
billede med smashburger
Smashburger - bedste opskrift med karamelliseret bøf→ Se opskriften
billede med crumble med ribs ribscrumble
Crumble med ribs - opskrift på lækker ribscrumble→ Se opskriften
frikasse med kalv
Nem opskrift på frikassé med årstidens grøntsager→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
bornholmergryde gryderet fra bornholm
Bornholmergryde - opskrift på gryderet fra Bornholm→ Se opskriften
Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.
Kartofler med dillercreme (dildcreme)→ Se opskriften
Billede med hindbærkage
Hindbærkage med friske hindbær og mandler→ Se opskriften
wienerkylling med stegte kartofler og ærter
Wienerkylling (opskrift med stegte kartofler og ærter)→ Se opskriften
salat med nye ærter og agurk
Salat med nye ærter, agurk og ærteskud→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required