Koldskålsis er en is med den lækreste smag af citron og vanilje. En ægte sommerdessert med kammerjunkere, kærnemælk og flødeskum.
Koldskålsis tager ikke mere end 10 minutter at bikse sammen, og så klarer fryseren resten af arbejdet. Det kan simpelthen ikke blive nemmere og mere sommerligt.
Desserten smager fuldstændig ligesom koldskål, og derfor valgte jeg også at spise den med knuste kammerjunkere til.
Da jeg serverede isen til min familie på en varm solskinsdag, kan jeg godt fortælle, at jeg blev populær.
Den er nemlig dødlækker, og så har den også en dejlig friskhed over sig, hvilket jeg er fan af. Frisk citronskal kan virkelig forvandle desserter til at smage ret så eksklusivt.
Opskrift på koldskålsis uden ismaskine
Koldskålsis - dejlig let sommerdessert
Ingredienser
- 2,5 dl piskefløde
- 2 dl tykmælk
- 0,5 liter kærnemælk
- 4 stk æggeblommer
- 150 gram sukker
- 2 spsk vaniljesukker
- 1 spsk citronskal
- 2 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Start med at komme æggeblommer, vaniljesukker og sukker i en skål. Pisk dem sammen med en elpisker, indtil blandingen får en luftig og lysegul farve. Dette tager cirka fem minutter.
- Tilføj fintrevet citronskal og citronsaft og bland det sammen. Tilføj nu kærnemælk og tykmælk og pisk det hurtigt sammen.
- I en ny, ren skål pisker du fløden til flødeskum. Tilføj nu flødeskummen til den anden masse og vend det sammen.
- Hæld blandingen i en rugbrødsform og stil den på køl i cirka fire timer, eller indtil den er fuldstændig frossen.
- Tag isen ud fem minutter før servering og server koldskålsis med kammerjunkere til.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Denne koldskålsis smager rigtig godt sammen med kammerjunkere, og vi har faktisk en nem opskrift på hjemmelavede kammerjunkere, som jeg klart vil anbefale.
Du kan også se vores andre opskrifter som indeholder koldskål, for eksempel koldskålsmousse og koldskålskage med kammerjunker-bund.
Kirsten nyholm
Hvor mange personer er det til?
Holger Rørby Madsen
Hej Kirsten
Der skulle gerne være koldskålsis nok til seks personer. God fornøjelse 🙂
Alt det bedste
Holger