Kammerjunkere skal der til i vores koldskål. Det er virkelig nemt at bage dem selv, så her er opskriften på de lækreste kammerjunkere.
Kammerjunkere er næsten lige så nemme at bage selv, som det er at tage ned i en butik og købe dem.
Og når vi laver koldskål, så skal vi altså have kammerjunkere i. Det giver konsistens i koldskålen - og ikke mindst en sødme i forhold til den syrlige sommerret.
Når du bager dem, må du hellere give for meget end for lidt, da de skal være sprøde og give det rette knas i koldskålen.
Her er opskriften på tre plader, som rækker til mange portioner koldskål.
Opskrift på hjemmebagte kammerjunkere
Ingredienser
- 125 gram smør
- 50 gram sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 2 spsk citronskal fintrevet
- 1 æg
- 0,5 dl mælk
- 250 gram hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 0,5 tsk salt
Sådan gør du
- Pisk smør, vaniljesukker, salt og sukker godt sammen.
- Tilsæt ægget og den fintrevne citronskal, pisk videre.
- Tilsæt nu mælken og rør rundt.
- Bland bagepulver og mel og rør det - ikke piske - i dejen.
- Tril dejen til pølser med en diameter på 1,5 cm. Skær pølserne ud i 1 cm. stykker og tril dem til kugler. Placer kuglerne på bagepapirsklædte bageplader.
- Hver plade skal bages for 180 grader over- og undervarme i 15 minutter.
- Når dine kammerjunkere er kølet af, er de klar til at blive serveret med en god koldskål.
Tips og opskrifter
Opbevar dine små kager i en kagedåse akkurat som alle andre småkager, så de holder sig nemlig sprøde længe.
Du kan tilsætte kardemomme i dem, da smagen passer perfekt til citronskal og vanilje.
Hej Tror du man kan bruge sødemiddel, i stedet for sukker ? Har diabetes og det er svært OG dyrt, at købe dem sukkerfri. Med venlig hilsen og tak for de gode opskrifter - Tina