Kammerjunkere skal der til i vores koldskål. Det er virkelig nemt at bage dem selv, så her er opskriften på de lækreste kammerjunkere.
Kammerjunkere er næsten lige så nemme at bage selv, som det er at tage ned i en butik og købe dem.
Og når vi laver koldskål, så skal vi altså have kammerjunkere i. Det giver konsistens i koldskålen - og ikke mindst en sødme i forhold til den syrlige sommerret.
Når du bager dem, må du hellere give for meget end for lidt, da de skal være sprøde og give det rette knas i koldskålen.
Her er opskriften på tre plader med kammerjunker, som rækker til mange portioner koldskål.
Opskrift på hjemmebagte kammerjunkere
Ingredienser
- 125 gram smør
- 50 gram sukker
- 1 teske vaniljesukker
- 2 spiseske citronskal - fintrevet
- 1 æg
- 50 g mælk
- 250 gram hvedemel
- 1 teske bagepulver
- 0,5 teske salt
Sådan gør du
- Pisk smør, vaniljesukker, salt og sukker godt sammen.
- Tilsæt ægget og den fintrevne citronskal, pisk videre.
- Tilsæt nu mælken og rør rundt.
- Bland bagepulver og mel og rør det - ikke piske - i dejen.
- Tril dejen til pølser med en diameter på 1,5 cm. Skær pølserne ud i 1 cm. stykker og tril dem til kugler. Placer kuglerne på bagepapirsklædte bageplader.
- Hver plade skal bages for 180 grader over- og undervarme i 15 minutter.
- Når dine kammerjunkere er kølet af, er de klar til at blive serveret med en god koldskål.
Næringsindhold
Tips og opskrifter
Opbevar dine kammerjunkere i en kagedåse akkurat som alle andre småkager, så de holder sig nemlig sprøde længe.
Du kan tilsætte kardemomme i dem, da smagen passer perfekt til citronskal og vanilje.
Se også: Hjemmebagte tvebakker med kærnemælk opskrift

Tina Sørensen
Hej Tror du man kan bruge sødemiddel, i stedet for sukker ? Har diabetes og det er svært OG dyrt, at købe dem sukkerfri. Med venlig hilsen og tak for de gode opskrifter - Tina