• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Tvebakker

Tvebakker

Det er meget nemt at lave hjemmebagte tvebakker med kærnemælk, som smager meget bedre end dem fra supermarkedet. Generefoto: Madensverden.dk.
Del gerne:
11
SHARES
FacebookMessenger11PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 2. november 2023 - Udgivet: 18. juni 2017

Her er den bedste opskrift på hjemmebagte tvebakker med kærnemælk opskrift, der jo er aldeles uundværlig til sommerens koldskål.

Hjemmebagte tvebakker med kærnemælk er meget nemme at lave, og så er de ikke til at undvære i en koldskål.

Opskriften er den klassiske fra mormor, og som man har bagt tvebakker gennem generationer. Så opskriften på disse tvebakker må man sige er godt afprøvet gennem tiden.

Opskriften giver cirka 50 kærnemælks tvebakker.

Til hjemmebagte tvebakker med kærnemælk anvendes:

250 gram almindeligt hvedemel
1 teskefuld bagepulver (med en lille top)
En halv teske natron
65 gram almindeligt sukker
75 gram koldt smør
Cirka 1,5 deciliter kærnemælk

Sådan laver du hjemmelavet tvebakker med kærnemælk:

Vej hvedemelet af, og sigt det ned i en skål sammen med bagepulver, natron og sukker.

Det kolde smør skæres i små tern, og smuldres ud dejen. Brug bare fingrene, men gør det så hurtigt som muligt, så fingervarmen ikke smelter smørret for meget.

Til sidst æltes kærnemælk gradvist ind, og her skal du lige være opmærksom!!! Start med lidt kærnemælk, og kom så gradvist lidt mere i indtil dejen har den lette konsistens, og er til at arbejde med.

Måske skal du ikke bruge hele mængden af kærnemælk, for min erfaring er, at den rigtige mængde er et sted mellem en deciliter og halvanden.

Bliver dejen for tynd, kan du ælte en smule mere mel i den.

Dejen væltes ud på et meldrysset bord, hvorefter den rulles i cirka en centimeters tykkelse.

Udstik nu små tvebakker, der stilles på en bageplade med bagepapir.

Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka fem minutter, så de bliver gyldne. Måske lidt længere tid.

Tag de færdigebagte små boller (det er de blevet til) ud af ovnen, og lad dem lige køle lidt af.

Skær dem over med en brødkniv, og læg dem tilbage på bagepladen.

Nu skal tvebakkerne så tørres i ovnen ved 150 grader varmluft, hvor de skal have mellem 10 og 15 minutter.

Efter afkøling kan de lægges i en kagedåse, og gemmes til de skal bruges.

Se også opskriften på hjemmebagte kammerjunkere.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per

    september 29, 2023 at 4:38 pm

    Mon ikke det er kammerjunkere?
    Tvebakker er det i hvert fald ikke…..
    Vh Per Larsen

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her