Her er den bedste opskrift på hjemmebagte tvebakker med kærnemælk opskrift, der jo er aldeles uundværlig til sommerens koldskål.
Hjemmebagte tvebakker med kærnemælk er meget nemme at lave, og så er de ikke til at undvære i en koldskål.
Opskriften er den klassiske fra mormor, og som man har bagt tvebakker gennem generationer. Så opskriften på disse tvebakker må man sige er godt afprøvet gennem tiden.
Opskriften giver cirka 50 kærnemælks tvebakker.
Til hjemmebagte tvebakker med kærnemælk anvendes:
250 gram almindeligt hvedemel
1 teskefuld bagepulver (med en lille top)
En halv teske natron
65 gram almindeligt sukker
75 gram koldt smør
Cirka 1,5 deciliter kærnemælk
Sådan laver du hjemmelavet tvebakker med kærnemælk:
Vej hvedemelet af, og sigt det ned i en skål sammen med bagepulver, natron og sukker.
Det kolde smør skæres i små tern, og smuldres ud dejen. Brug bare fingrene, men gør det så hurtigt som muligt, så fingervarmen ikke smelter smørret for meget.
Til sidst æltes kærnemælk gradvist ind, og her skal du lige være opmærksom!!! Start med lidt kærnemælk, og kom så gradvist lidt mere i indtil dejen har den lette konsistens, og er til at arbejde med.
Måske skal du ikke bruge hele mængden af kærnemælk, for min erfaring er, at den rigtige mængde er et sted mellem en deciliter og halvanden.
Bliver dejen for tynd, kan du ælte en smule mere mel i den.
Dejen væltes ud på et meldrysset bord, hvorefter den rulles i cirka en centimeters tykkelse.
Udstik nu små tvebakker, der stilles på en bageplade med bagepapir.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de skal have cirka fem minutter, så de bliver gyldne. Måske lidt længere tid.
Tag de færdigebagte små boller (det er de blevet til) ud af ovnen, og lad dem lige køle lidt af.
Skær dem over med en brødkniv, og læg dem tilbage på bagepladen.
Nu skal tvebakkerne så tørres i ovnen ved 150 grader varmluft, hvor de skal have mellem 10 og 15 minutter.
Efter afkøling kan de lægges i en kagedåse, og gemmes til de skal bruges.
Per
Mon ikke det er kammerjunkere?
Tvebakker er det i hvert fald ikke…..
Vh Per Larsen