• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Dessert › Koldskålsmousse med bær og kammerjunker

Koldskålsmousse med bær og kammerjunker

Koldskålsmousse
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 29. maj 2023 - Udgivet: 29. maj 2023

Koldskålsmousse er en frisk sommerdessert, som serveres portionsanrettet i glas. I bunden har du knuste kammerjunker og på toppen bærcoulis.

Koldskålsmousse er svær at komme udenom sådan en dejlig sommeraften, hvor man skal have noget sødt efter middagen.

Det er en frisk dessert med den velkendte smag af kærnemælk, vanilje og citron, som blandt andet er vendt med flødeskum, der giver desserten en balanceret, skøn smag.

Server moussen på et lag af knuste kammerjunker i portionsanrettede glas og top med en bærcoulis af de bær, du bedst kan lide.

En nem dessert, som aldrig slår fejl.

Opskrift på koldskålsmousse

Koldskålsmousse
Karen SenecaKaren Seneca

Koldskålsmousse med bær og kammerjunker

5 fra 2 stemmer
Koldskålsmousse er en frisk sommerdessert, som serveres portionsanrettet i glas. I bunden har du knuste kammerjunker og på toppen bærcoulis.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 292
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Jordbærcoulis
  • 225 g jordbær - frosne el. friske
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk vand
Koldskålsmousse
  • 4 blade husblas
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 dl piskefløde
  • 50 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1,5 stk citron - saften og lidt citronskal
  • 10 stk kammerjunker - knuste

Fremgangsmåde
 

Jordbærcoulis
  1. Kog bær, sukker og lidt vand sammen i en gryde i 10 minutter. Smag på saften, om der eventuelt skal lidt citronsaft i. Mos bærrene ud.
  2. Hæld det hele gennem en si, og mos bærrene, så du får så meget saft med som muligt. Køl af i køleskabet, til du skal bruge jordbærsaucen.
Mousse
  1. Begynd med at lægge husblas i blød i koldt vand.
  2. Riv lidt citronskal og pres halvanden citron i en lille gryde, tilsæt sukker og vand. Kog det sammen, så sukkeret opløses.
  3. Hæld det op i en skål og lad det køle lidt af, før du tilsætter den opvredne husblas. Rør rundt og sæt til side.
  4. Pisk fløden til en let skum, ikke for stiv.
  5. Vend kærnemælk, vaniljesukker og citronskal i din citronblanding og vend nu flødeskummet i kærnemælksblandingen.
  6. Knus nogle kammerjunker og hæld i bunden af fire glas. Kom moussen ovenpå og sæt på køl i mindst tre timer.
  7. Lige før servering hælder du jordbærcoulis på toppen og pynter med lidt knuste kammerjunker, og så er din dessert klar.

Næringsindhold

Kalorier: 292kcalKulhydrater: 27gProtein: 3gFedt: 20gMættet fedt: 12gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gKolesterol: 62mgNatrium: 67mgKalium: 202mgKostfibre: 1gSukker: 26gVitamin A: 824IUVitamin C: 34mgCalcium: 100mgJern: 0.3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Noter

Koldskålsmousse kan stort set toppes med al slags frugt. Du kan undlade coulisen, hvis du hellere vil toppe med friske bær og eventuelt lidt revet, hvid chokolade.

Moussen kan også bruges i en flot sommerkage som denne koldskålskage med sprød bund.

Se også vores opskrift på en fin sommerklassiker: Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required