Koldskålsmousse er en frisk sommerdessert, som serveres portionsanrettet i glas. I bunden har du knuste kammerjunker og på toppen bærcoulis.
Koldskålsmousse er svær at komme udenom sådan en dejlig sommeraften, hvor man skal have noget sødt efter middagen.
Det er en frisk dessert med den velkendte smag af kærnemælk, vanilje og citron, som blandt andet er vendt med flødeskum, der giver desserten en balanceret, skøn smag.
Server moussen på et lag af knuste kammerjunker i portionsanrettede glas og top med en bærcoulis af de bær, du bedst kan lide.
En nem dessert, som aldrig slår fejl.
Opskrift på koldskålsmousse
Ingredienser
Jordbærcoulis
- 225 gram jordbær frosne el. friske
- 2 spiseskefuld sukker
- 1 spiseskefuld vand
Koldskålsmousse
- 4 blade husblas
- 2 deciliter kærnemælk
- 2 deciliter piskefløde
- 50 gram sukker
- 2 teskefuld vaniljesukker
- 1,5 stk citron saften og lidt citronskal
- 10 stk kammerjunker knuste
Sådan gør du
Jordbærcoulis
- Kog bær, sukker og lidt vand sammen i en gryde i 10 minutter. Smag på saften, om der eventuelt skal lidt citronsaft i. Mos bærrene ud.
- Hæld det hele gennem en si, og mos bærrene, så du får så meget saft med som muligt. Køl af i køleskabet, til du skal bruge jordbærsaucen.
Mousse
- Begynd med at lægge husblas i blød i koldt vand.
- Riv lidt citronskal og pres halvanden citron i en lille gryde, tilsæt sukker og vand. Kog det sammen, så sukkeret opløses.
- Hæld det op i en skål og lad det køle lidt af, før du tilsætter den opvredne husblas. Rør rundt og sæt til side.
- Pisk fløden til en let skum, ikke for stiv.
- Vend kærnemælk, vaniljesukker og citronskal i din citronblanding og vend nu flødeskummet i kærnemælksblandingen.
- Knus nogle kammerjunker og hæld i bunden af fire glas. Kom moussen ovenpå og sæt på køl i mindst tre timer.
- Lige før servering hælder du jordbærcoulis på toppen og pynter med lidt knuste kammerjunker, og så er din dessert klar.
Næringsindhold
Noter
Koldskålsmousse kan stort set toppes med al slags frugt. Du kan undlade coulisen, hvis du hellere vil toppe med friske bær og eventuelt lidt revet, hvid chokolade.
Moussen kan også bruges i en flot sommerkage som denne koldskålskage med sprød bund.
Se også vores opskrift på en fin sommerklassiker: Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær.
Comments
No Comments