• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Koldskålskage med sprød bund af kammerjunkere

Koldskålskage med sprød bund af kammerjunkere

Koldskålskage
4.6 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
22
SHARES
FacebookMessenger22PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 22. juni 2022 - Udgivet: 28. maj 2021

Koldskålskage tager de bedste elementer fra koldskålen og forvandler dem til en dejlig sommerkage. Her med brombær- og kærnemælksmousse.

Koldskålskage er for alle os, der bare elsker koldskål. Her er både vanilje, kærnemælk, citron og kammerjunkere i.

Og så har vi givet koldskålsmoussen et lag med en flot, lilla farve gennem brombærrene samt en cremet smag på grund af piskefløde.

Alt i alt en kage, der vil minde de fleste om sommerferier og solskin. Man kan i øvrigt udskift brombær med jordbær, som jo er endnu mere et sommerbær.

Det smager virkelig godt med en blanding af hindbær og jordbær, men jeg synes dog, at farven bliver så meget flottere med de blåsorte brombær.

Opskrift på koldskålskage med brombær

Koldskålskage
Karen SenecaKaren Seneca

Koldskålskage med sprød bund af kammerjunkere

4.60 fra 5 stemmer
Koldskålskage tager de bedste elementer fra koldskålen og forvandler dem til en dejlig sommerkage. Her med brombær- og kærnemælksmousse.
Forb. tid 1 time t
Køletid 8 minutter min
Samlet tid 9 timer t
Antal: 8 personer
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Bund
  • 200 g kammerjunker - knuste
  • 100 g smør - smeltet
Brombærmousse med kærnemælk
  • 200 g brombær - frosne
  • 3 blade husblas
  • 2,5 dl piskefløde
  • 0,5 citron - saften
  • 1 dl kærnemælk
  • 70 g sukker
  • 0,5 stk vaniljestang
Koldskålsmousse
  • 3 blade husblas
  • 80 g sukker
  • 0,5-1 stk citron - saften
  • 1 dl kærnemælk
  • 2,5 dl piskefløde
  • 0,5 stk vaniljestang

Fremgangsmåde
 

Bund
  1. Knus kammerjunkerne mellem to spækbræt eller i en pose, hvor du hamrer på dem med en kødhammer.
  2. Smelt smørret og bland det med krummerne. Hæld derpå blandingen i en springform eventuelt beklædt med film. Glat ud og sæt den på køl.
Brombærmousse
  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Hæld sukker, citronsaft, vanilje og brombær i en gryde og lad det simre i ti minutter.
  3. Tag brombærmassen af varmen og si det, så du får en tyk sirup.
  4. Smelt husblas i brombærsiruppen.
  5. Pisk flødeskum og vend det i kærnemælken. Når brombærsiruppen er kølet af, vender du siruppen i flødeskummet.
  6. Hæld moussen ud over kammerjunkerbunden og sæt formen i fryseren. Lad det fryse et par timer, før du laver koldskålsmoussen, som skal øverst.
Koldskålsmousse
  1. Sæt husblas i blød i koldt vand.
  2. Del vaniljestangen på langs og fjern kornene med en kniv. Smelt sukkeret i citronsaften sammen med vaniljestangen og vaniljekornene.
  3. Når sukkeret er smeltet helt, tager du blandingen af varmen og smelter den bløde, opvredne husblas deri.
  4. Når blandingen er begyndt at blive lidt tykkere, tilsætter du kærnemælk.
  5. Pisk fløden til skum og vend koldskålsblandingen deri.
  6. Hæld moussen ud over brombærmoussen og sæt tilbage i fryseren. Frys i fire-seks timer.
Servering
  1. Tag kagen ud af fryseren i ind køleskabet et par timer, før din koldskålskage skal pyntes og serveres.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips til pynt

Der er et utal af muligheder for at dekorere denne koldskålskage. Brug for eksempel brombær og blåbær.

Du kan også dekorere med spiselige blomster som syrener, stedmoderblomst og viol. Eller knuse kammerjunker og drysse dem langs kanten.

Du kan også prøve en af disse sommerdesserter:

Sukkerbrødskage med flødeskum og friske bær

Strawberry shortcake med jordbær

Hjemmelavet koldskålsis

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required