• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Salatwraps af hjertesalat med fyld for enhver smag

Salatwraps af hjertesalat med fyld for enhver smag

Salatwraps
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
9
SHARES
FacebookMessenger9PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 7. april 2021 - Udgivet: 7. april 2021

Salatwraps er alletiders måde at få en masse grøntsager på. Her er opskriften med blandt andet marinerede koteletstrimler og avocadocreme.

Salatwraps er den børnevenlige måde at få en sund aftensmad på. Her bruges hjertesalat-blade som små skåle, som indeholder lige nøjagtigt det fyld, hver især ønsker at spise.

Når wrappen skal spises, bøjer man bladenes sider ind langs midten eller bider af dem, som om de var hotdogs.

Ligesom med sprøde tacos og nachos vil noget af fyldet uvægerligt havne på tallerkenen, men pyt med det - så længe det er hyggeligt at spise sammen.

Da mine børn var yngre, var de ret vilde med at spise disse salatwraps. Størrelsen på de små hjertesalatblade gør, at man ikke overlæsser.

Og at små børnefingre sagtens kan håndtere dem. Og børn elsker, når de kan se hver enkelt ingrediens.

Det kan man her, hvor alt hakkes, skæres, steges og serveres i små skåle lige som, når vi spiser tortillas med fyld.

Det er selvfølgelig muligt at lave en ren vegetar- eller veganerudgave. Her kan sesampaneret tofu for eksempel være et godt alternativ til marineret svinekød.

Men det er nu ikke nødvendigt med et alternativ, for der er masser af andet fyld, som mætter på den dejlige måde, hvor man ikke føler sig oppustet.

Opskrift på salatwraps med marineret svinekød

Salatwraps
Karen SenecaKaren Seneca

Salatwraps af hjertesalat med fyld for enhver smag

5 fra 1 stemme
Salatwraps er alletiders måde at få en masse grøntsager på. Her er opskriften med blandt andet marinerede koteletstrimler og avocadocreme.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Marinering 20 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Svinekød i strimler
  • 4 koteletter - uden ben, i strimler
  • 3 spsk teriyaki
  • 1 spsk sojasauce
  • 1 spsk brun farin
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 spsk sesamolie
  • 1 nip salt
  • 200 g champignon - i kvarte
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk timian - tørret
  • salt og friskkværnet peber
Avocadocreme
  • 2 avocado
  • 1 fed hvidløg - lille fed
  • 5 stk jalapenos-ringe - fra glas
  • 2 cm rød chili
  • 2 spsk creme fraiche
  • citronsaft
  • salt og friskkværnet peber
Salatwraps
  • 2 store hjertesalat
  • 1 mango - moden, i tern
  • 12 cherrytomater - i kvarte
  • ⅓ agurk - i tern
  • syltede rødløg
  • syltede peberfrugt
  • forårsløg - skiver
  • majs
  • ærteskud

Fremgangsmåde
 

Svinekød i strimler
  1. Bland ingredienserne til marinaden. Skær koteletterne ud i strimler med ca. en cm's bredde.
  2. Vend svinekødet i marinaden og sæt på køl i 20 minutter.
  3. Steg kødet på en varm pande i 4-5 minutter. Hæld eventuelt den sidste del af marinaden ved det sidste minut.
Champignons
  1. Varm panden op på blusset. Når panden er varm, kommer du en klat smør på, lader det smelte og tilsætter champignons i kvarte,
  2. Lad dem stege et par minutter, tilføj hvidløg, timian, salt og peber og lad det stege med et par minutter. Tag af varmen og sæt til side.
Avocadocreme
  1. Blend alle ingredienserne sammen og hæld i en skål.
Salatwraps
  1. Skær bunden af de to hjertesalater, skyl bladene og læg dem hele på et fad. Server alt tilbehør i små skåle.
  2. Serveres eventuelt med friske krydderurter, chilisauce og citronskiver.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips og opskrifter

Jeg bruger ofte syltede rødløg og syltede peberfrugter til salatwraps af hjertesalat. Det giver et godt modspil til de friske grøntsager og søde mangofrugter.

Du kan sagtens bruge andre syltede eller fermenterede grøntsager som grønne tomater, drueagurker i skiver, cornichoner og sauerkraut.

Her er opskrifter på andre wraps, som vil vække lykke:

Tortillawraps med sprødt bacon, kylling og avocado

Wraps af spidskål med kyllingefyldø

Super ide til madpakken: Frokostwraps med tun

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Forsiden lige nu

kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften
Flytte hjemmefra opskrifter
Flytte hjemmefra opskrifter - nemme og billige retter til unge→ Se opskriften
spansk kylling
Spansk kylling i fad med kikærter, blomkål og chorizo→ Se opskriften
billederesultat for råstegte gulerødder med spidskål
Råstegte gulerødder med spidskål→ Se opskriften
sprøde blomkålsnuggets med cornflakes
Sprøde blomkålsnuggets med knuste cornflakes - nem opskrift→ Se opskriften
pasta med adamamebønner
Pasta med edamamebønner - pastaret med sojabønner→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required