Salatwraps er alletiders måde at få en masse grøntsager på. Her er opskriften med blandt andet marinerede koteletstrimler og avocadocreme.
Salatwraps er den børnevenlige måde at få en sund aftensmad på. Her bruges hjertesalat-blade som små skåle, som indeholder lige nøjagtigt det fyld, hver især ønsker at spise.
Når wrappen skal spises, bøjer man bladenes sider ind langs midten eller bider af dem, som om de var hotdogs.
Ligesom med sprøde tacos og nachos vil noget af fyldet uvægerligt havne på tallerkenen, men pyt med det - så længe det er hyggeligt at spise sammen.
Da mine børn var yngre, var de ret vilde med at spise disse salatwraps. Størrelsen på de små hjertesalatblade gør, at man ikke overlæsser.
Og at små børnefingre sagtens kan håndtere dem. Og børn elsker, når de kan se hver enkelt ingrediens.
Det kan man her, hvor alt hakkes, skæres, steges og serveres i små skåle lige som, når vi spiser tortillas med fyld.
Det er selvfølgelig muligt at lave en ren vegetar- eller veganerudgave. Her kan sesampaneret tofu for eksempel være et godt alternativ til marineret svinekød.
Men det er nu ikke nødvendigt med et alternativ, for der er masser af andet fyld, som mætter på den dejlige måde, hvor man ikke føler sig oppustet.
Opskrift på salatwraps med marineret svinekød
Salatwraps af hjertesalat med fyld for enhver smag
Ingredienser
Svinekød i strimler
- 4 koteletter - uden ben, i strimler
- 3 spsk teriyaki
- 1 spsk sojasauce
- 1 spsk brun farin
- 2 tsk citronsaft
- 1 spsk sesamolie
- 1 nip salt
- 200 gram champignon - i kvarte
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk timian - tørret
- salt og friskkværnet peber
Avocadocreme
- 2 avocado
- 1 fed hvidløg - lille fed
- 5 stk jalapenos-ringe - fra glas
- 2 cm rød chili
- 2 spsk creme fraiche
- citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Salatwraps
- 2 store hjertesalat
- 1 mango - moden, i tern
- 12 cherrytomater - i kvarte
- ⅓ agurk - i tern
- syltede rødløg
- syltede peberfrugt
- forårsløg - skiver
- majs
- ærteskud
Sådan gør du
Svinekød i strimler
- Bland ingredienserne til marinaden. Skær koteletterne ud i strimler med ca. en cm's bredde.
- Vend svinekødet i marinaden og sæt på køl i 20 minutter.
- Steg kødet på en varm pande i 4-5 minutter. Hæld eventuelt den sidste del af marinaden ved det sidste minut.
Champignons
- Varm panden op på blusset. Når panden er varm, kommer du en klat smør på, lader det smelte og tilsætter champignons i kvarte,
- Lad dem stege et par minutter, tilføj hvidløg, timian, salt og peber og lad det stege med et par minutter. Tag af varmen og sæt til side.
Avocadocreme
- Blend alle ingredienserne sammen og hæld i en skål.
Salatwraps
- Skær bunden af de to hjertesalater, skyl bladene og læg dem hele på et fad. Server alt tilbehør i små skåle.
- Serveres eventuelt med friske krydderurter, chilisauce og citronskiver.
Få tilsendt opskriften på mail
Tips og opskrifter
Jeg bruger ofte syltede rødløg og syltede peberfrugter til salatwraps af hjertesalat. Det giver et godt modspil til de friske grøntsager og søde mangofrugter.
Du kan sagtens bruge andre syltede eller fermenterede grøntsager som grønne tomater, drueagurker i skiver, cornichoner og sauerkraut.
Her er opskrifter på andre wraps, som vil vække lykke:
Tortillawraps med sprødt bacon, kylling og avocado
Del dine ideer og tanker med os andre her: