Lækker opskrift på salat med blåbær, spidskål, broccoli og spinat. Her er opskriften på en flot, sund salat, der samtidig er meget mættende.
Salat med blåbær, spidskål, broccoli og spinat er godt tilbehør til mange retter med kylling og oksekød.
Salaten er hurtig at lave, og du kan jo selv justere, hvor meget du ønsker at komme i af de enkelte ingredienser.
Du kan jo sagtens tilføje mere spidskål eller flere blåbær, og så passer tørrede tranebær i øvrigt også fint i salaten.
Hvis du vil tilføje knas til konsistensen, kan du riste græskarkerner, mandler eller valnødder på panden og drysse over før serveringen.
Opskriften er salat til fire personer.
Opskrift på salat med blåbær og spidskål
Ingredienser
- 2 håndfulde frisk spinat
- ½ spidskål
- 1 broccoli
- 100 gram blåbær
- citronsaft
- olivenolie
Sådan gør du
- Den friske spinat skylles grundigt og slynges helt tør. Fordel den nederst i salatskålen eller i et aflangt fad.
- Spidskålen snittes i meget tynde strimler fra spidsen og ind. Klem kålstrimler hårdt i hånden for at blødgøre dem, og fordel derefter ovenpå spinaten.
- Broccoli skæres i små buketter, som dampes i kogende og letsaltet vand i et minut. Vandet hældes fra og broccolien skylles under koldt vand. Læg derefter den afkølede broccoli på salaten.
- Blåbær skylles grundigt og fordeles over salaten til sidst.
- Dryp citronsaft og olivenolie over, og lad salaten trække fem minutter før servering.
Du kan servere salaten til fisk, kød og vegetarretter. Her får du nogle opskrifter til inspiration.

Comments
No Comments