Her er en børnevenlig opskrift på råkost, som børn både vil elske at lave og spise. Simpel opskrift på råkostsalat med blandt andet gulerødder og spidskål.
Råkost er en klassisk salat, som samtidig er utrolig sund.
Oveni er den virkelig nem at lave, og derfor er den god at sætte børnene til at lave.
Derfor denne børneopskrift på råkost med gulerødder og spidskål. Råkostsalat kan også laves med gulerødder og æbler, men her altså en lækker opskrift med kål.
Opskriften er nok til fire personer som tilbehør til blandt andet fiskefrikadeller eller hvad du nu synes.
Ingredienser til råkost
250 gram revne gulerødder
150 gram spidskål
75 gram rosiner
Saften af en citron
4 spiseskefulde olivenolie
Lidt salt og peber
Opskrift
- Gulerødder skylles grundigt så al jord er væk, Derefter rives de på den grove side af et rivejern og kommes i en skål. Til råkost til fire personer skal du bruge ca. 250 gram reven gulerod.
- Fjern de yderste blade på spidskålen og skær derefter bunden af. Del så spidskålen på langs, og den den en gang mere. Skær derefter den hårde del af stokken fra - den er ikke god i en råkostsalat.
- Snit s kålen i helt tynde skiver fra spidsen og ind, så du i alt får 150 gram fintsnittet spidskål, som vendes sammen med de revne gulerødder og 75 gram rosiner.
- Pres saften af en citron ned i skålen og kom også fire spiseskefulde olivenolie i sammen med lidt salt og peber.
- Vend din råkost salat godt sammen, og nu er den klar til servering.
Se alle opskrifter på retter, som børn selv nemt kan lave.
Der kommer hele tiden nye til.
Comments
No Comments