• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Plankekylling med mos med forslag til tilbehør

Plankekylling med mos med forslag til tilbehør

plankekylling med mos
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
218
SHARES
FacebookMessenger218PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 12. marts 2021 - Udgivet: 13. marts 2021

Plankekylling med kartoffelmos er en ret, som man indimellem kan få på en restaurant. Men med denne opskrift kan du nemt lave retten hjemme.

Jeg holder meget af plankekylling med kartoffelmos, som er en lækker og rimelig nem middagsret.

Det kræver selvfølgelig, at du anskaffer dig nogle planker, men dem kan man også købe mange steder. En del supermarkeder har dem faktisk også.

Derefter er det blot at gå i gang, hvor kylling omringes af en bagefast kartoffelmos, og så skal plankekyllingen såmænd kun bages i ca. 20 minutter.

Plankekylling med mos er i øvrigt god som gæstemad.

Opskrift på plankekylling

plankekylling med mos
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Plankekylling med mos med forslag til tilbehør

5 fra 4 stemmer
Plankekylling med kartoffelmos er en ret, som man indimellem kan få på en restaurant. Men med denne opskrift kan du nemt lave retten hjemme.
Forb. tid 40 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 200
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kartoffelmos
  • 800 g kartofler - skrællet vægt, skåret i små tern
  • 80 g smør
  • 6 pasteuriserede æggeblommer
  • salt og friskkværnet peber
Kylling
  • 4 stk. kyllingebryst
  • smør - til bruning
  • salt og friskkværnet peber
Timiansmør
  • 30 g smør
  • 1 håndfuld timian
  • friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Mos kartoflerne direkte i gryden sammen med smør og æggeblommer. Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
  2. Kartofler koges møre i usaltet vand, og det tager ca. 15 minutter. Hæld vandet fra.
  3. Lad mosen køle lidt af og kom den derefter i sprøjtepose med stor stjernetyl.
  4. Kyllingebryst brunes godt i brunet smør på en meget varm pande, og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
  5. I en skål røres smør sammen med hakket timian og friskkværnet peber. Brug evt. hænderne til at mose det sammen.
  6. Smør fire planker med olie.
  7. Klargør din plankekylling med kartoffelmos ved at lægge et stykke kylling på hver planke.
  8. Rundt om kyllingen sprøjtes nu en rand af kartoffelmos i passende højde og mængde.
  9. Læg en klat timiansmør på midten af kyllingen, men ikke for meget. Ca. en god teske timiansmør. Pynt evt. med lidt frisk timian.
  10. Plankekylling med mos bages nu ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, eller indtil mosen har fået lidt farve.

Næringsindhold

Kalorier: 200kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Plankekylling med kartoffelmos serveres straks, men vær opmærksom på, at især mosen er meget varm!

Da der både er kylling og mos på planken, skal der kun begrænset tilbehør til.

Men servér gerne med en bønnesalat med rødløg eller en salat med olie og eddike dressing.

Se også disse opskrifter:

Sådan laver du den legendariske plankebøf

Hakket kyllingekød med kartoffelmos - en populær børneret

Kylling med mos i fad - den er altså go'

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required