Plankekylling med kartoffelmos er en ret, som man indimellem kan få på en restaurant. Men med denne opskrift kan du nemt lave retten hjemme.
Jeg holder meget af plankekylling med kartoffelmos, som er en lækker og rimelig nem middagsret.
Det kræver selvfølgelig, at du anskaffer dig nogle planker, men dem kan man også købe mange steder. En del supermarkeder har dem faktisk også.
Derefter er det blot at gå i gang, hvor kylling omringes af en bagefast kartoffelmos, og så skal plankekyllingen såmænd kun bages i ca. 20 minutter.
Plankekylling med mos er i øvrigt god som gæstemad.
Opskrift på plankekylling
Ingredienser
Kartoffelmos
- 800 gram kartofler - skrællet vægt, skåret i små tern
- 80 gram smør
- 6 pasteuriserede æggeblommer
- salt og friskkværnet peber
Kylling
- 4 stk. kyllingebryst
- smør - til bruning
- salt og friskkværnet peber
Timiansmør
- 30 gram smør
- 1 potte timian
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Mos kartoflerne direkte i gryden sammen med smør og æggeblommer. Smag mosen til med salt og friskkværnet peber.
- Kartofler koges møre i usaltet vand, og det tager ca. 15 minutter. Hæld vandet fra.
- Lad mosen køle lidt af og kom den derefter i sprøjtepose med stor stjernetyl.
- Kyllingebryst brunes godt i brunet smør på en meget varm pande, og krydres med salt og friskkværnet peber. Lægges til side.
- I en skål røres smør sammen med hakket timian og friskkværnet peber. Brug evt. hænderne til at mose det sammen.
- Smør fire planker med olie.
- Klargør din plankekylling med kartoffelmos ved at lægge et stykke kylling på hver planke.
- Rundt om kyllingen sprøjtes nu en rand af kartoffelmos i passende højde og mængde.
- Læg en klat timiansmør på midten af kyllingen, men ikke for meget. Ca. en god teske timiansmør. Pynt evt. med lidt frisk timian.
- Plankekylling med mos bages nu ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft, eller indtil mosen har fået lidt farve.
Næringsindhold
Tips
Plankekylling med kartoffelmos serveres straks, men vær opmærksom på, at især mosen er meget varm!
Da der både er kylling og mos på planken, skal der kun begrænset tilbehør til.
Men servér gerne med en bønnesalat med rødløg eller en salat med olie og eddike dressing.
Se også disse opskrifter:
Sådan laver du den legendariske plankebøf
Hakket kyllingekød med kartoffelmos - en populær børneret
Kylling med mos i fad - den er altså go'

Comments
No Comments