Her er min opskrift på kylling med mos, der er nem aftensmad. En hel kylling steges i fad sammen med tomater, løg og fløde, og serveres med kartoffelmos.
Kylling med mos er god hverdagsmad, der er nem at lave.
Læg en hel kylling i fad sammen med et par dåser cherrytomater, som du kan købe i de fleste supermarkeder.
Kan du ikke skaffe cherrytomater på dåse, kan du i stedet anvende en dåse alm. hakkede tomater og en bakke friske cherrytomater.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Ingredienser til kylling med mos
1 kylling på ca. 1,4 kilo
2 dåser cherrytomater på dåse
4 fed hvidløg
4 fed rødløg
1 deciliter fløde
1 teske tørret oregano
Frisk timian og rosmarin
Salt og friskkværnet peber
Denne opskrift på kartoffelmos
Fremgangsmåde
- Ovnen forvarmes til 200 grader varmluft.
- Kylling saltes og krydres med peber, og lægges derefter i et ildfast fad på cirka 32 gange 22 centimeter.
- Dåserne med cherrytomater tømmes rundt om kyllingen.
- Hvidløg pilles, knuses og hakkes fint. Rødløg skæres i grove både og begge dele fordeles i fadet.
- Tilsæt også lidt fløde og oregano sammen med frisk timian og rosmarin. Krydr med salt og peber.
- Stil fadet ind i ovnen, hvor kylling og tomater skal have cirka 60 minutter.
- Imens laver du kartoffelmos som anvist i linket under ingredienser.
- Lav eventuelt også en nem spidskålssalat til. Den passer nemlig også perfekt til kylling med mos.
- Tag kyllingen ud af ovnen, skær den ud i over- og underlår, mens brystkødet deles i mindre stykker. Læg kyllingestykkerne tilbage i fadet, og stil fadet på bordet.
Kylling med mos er en lækker ret til aftensmad, som de fleste kan lide.
Serveres med den luftige kartoffelmos og salat.
Se også mine opskrifter på:
Del dine ideer og tanker med os andre her: