Muffins med chokoladestykker indeni og en top af hvid chokolade med karamelsmag er for os, der elsker søde sager. Her er en let opskrift.
Muffins med chokoladestykker er ikke noget nyt. Men når du topper dem med et lag af smeltet chokoladeknapper af hvid chokolade og karamel, får de en ekstra dimension.
Der er frit valg på alle hylder i forhold til pynten på chokolade-karamellaget, men jeg foreslår at drysse med guld- og bronzestøv.
Det ser så flot ud til det cremede, lyse karamellag. Har du karamelspåner, er det også fint at drysse på.
Det er lidt en balanceakt at få smeltet chokolade til at sætte sig pænt på toppen af en muffin.
Derfor vælger jeg altid at stikke en gaffel i bunden af kagen og dyppe toppen ned i det bløde, smeltede chokolade. Derefter skal kagerne tørre.
Jeg har brugt hvide chokoladeknapper med karamel fra Odense Marcipan, og ved ikke, om man kan få det fra andre producenter.
Det er ret sødt i smagen, og tager lidt længere tid om at størkne, men jeg synes, at den mørke chokolade og det søde karamel passer godt sammen. Se også opskrift på klassiske chokolademuffins.
Opskrift på muffins med chokoladestykker
Muffins med chokoladestykker, karamel og guldstøv
Ingredienser
- 150 gram smør - blødt
- 150 gram sukker
- 2 æg
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 130 gram hvedemel
- 80 gram mørk chokolade - hakket
- 0,5 dl mælk
- 115 gram hvide chokoladeknapper - med karamel
- guldstøv - eller andet pynt
- karamelflager
Sådan gør du
- Skær smør i tern og pisk smørret med sukker, så blandingen bliver luftig.
- Pisk æggene i en ad gangen.
- Bland de tørre ingredienser sammen med hakket chokolade.
- Vend blandingen i ægge-sukker-smørblandingen.
- Bland derefter mælken i.
- Smør muffinsforme og hæld dejen i formene.
- Bages i 20 minutter ved 180 grader varmluft.
- Mens kagerne køler af, smelter du chokoladen. Smelt to tredjedele i vandbad og tag skålen fra gryden med vand, hvorefter du tilsætter resten af chokoladeknapperne i den smeltede chokolade.
- Stik en gaffel i bunden af en muffins og dyp den i chokoladen med toppen nedad. Fortsæt på samme måde med resten. Drys med guldstøv og karamelflager, og hvad du ellers kan lide.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Her er flere opskrifter på muffins:
Rabarbermuffins - 12 luftige muffins med rabarber
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Marianne
Sidder og kigger på opskrift med Muffins med Chokoladestykker, men der står ikke hvor mange grader de skal ha?
Holger Rørby Madsen
Hej Marianne
Det er en fejl, og det er nu skrevet. Muffins med chokoladestykker bages ved 180 grader varmluft.
Alt det bedste
Holger