Her får du min opskrift på chili con kylling. En lækker og nem chiliret med bønner og ris, der minder om en klassisk chili con carne.
Chili con kylling er en skøn variant af den populære chili con carne, og den smager altså himmelsk godt.
Det er en nem chiliret, hvor du samler både kylling, bønner og ris i en gryde, og den kan serveres med nachos og en lækker ananas- og avocadosalat, som jeg har lagt opskriften på længere nede.
Opskriften er beregnet til fire personer, og eventuelle rester kan fryses ned. Så er I to personer, kan halvdelen fryses som måltid til en anden dag. Det er smart.
I forhold til chili, vil jeg lige sige, at du selv må afgøre hvor stærk du vil have retten. Grønne chili er som regel mildere end de røde, så det er i hvert fald et godt tip.
Og husk så, at den stærke del af chilien ikke er frøene, men frøstokkene, hvor chilifrøene sidder fast. Så skær eventuelt dem fra.
Vild med chili? Prøv også disse retter:
Barack Obamas berømte chiligryde
Djævlekylling - opskrift med kylling, chili og peberfrugt
Verdens bedste chili con carne opskrift
Opskrift på chili con kylling
Chili con kylling - lækker chiliret med bønner og ris
Ingredienser
- 500 gram kyllingeinderfilet - skåret i mindre stykker
- smør - til stegning
- 1 stort løg - hakkes fint
- 3 fed hvidløg - hakkes fint
- 1 chili - antal og styrke efter din egen smag
- 2 teskefulde taco krydderi - eller lignende mexicansk krydderi
- 1 dåse hakkede tomater
- 2 deciliter vand
- 1 spiseskefuld tomatpasta
- 1 bouillonterning - gerne høns
- 1 dåse kidneybønner - skylles
- 25 gram mørk chokolade
- 1 citron
- 200 gram ris - koges som anvist på pakken
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Find en god gryde fren, og kom et par klatter smør i. Lad det bruse af og brun så kyllingekødet grundigt.
- Tilsæt løg og hvidløg sammen med chili, og steg videre i et lille minuts tid. Brug en enkelt grøn chili, hvis du vil have en mild chili con kylling, eller en en rød eller flere, hvis du ønsker retten mere spicy.
- Så tilsættes lidt taco krydderi - eller andet mexicansk krydderi - sammen med hakkede tomater, vand, tomatpasta og en bouillonterning, der smuldres i. Røres rundt, og skal nu blot simre mens du koger ris.
- Lige før risene er klar, kommes kidneybønner i en sigte og skylles under den kolde hane. Kommer bønnerne i gryden sammen med lidt hakket mørk chokolade.
- Smag til med lidt friskpresset citronsaft, salt og friskkværnet peber. Eventuelt også med lidt chilipulver, hvis du alligevel ønsker mere chilismag.
- Til sidst vendes de kogte ris i din chili con kylling. Der kan også tilsættes lidt hakket koriander eller persille - alt efter smag og behag.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Chili con kylling kan serveres straks, og det er altså en lækker hverdagsret til hele familien. Hold lidt igen med chilien, hvis retten er til børn.
Tilbehør kan blandt andet nachos og en lækker salat med spidskål, avocado og ananas. Den smager fremragende til.
Her skrælles to avocado, som derefter snittes i tynde skiver. Kommes i en skål og vendes med friskpresset citronsaft, så avocadoen ikke bliver mørk.
Tilsæt en lille og fintsnittet spidskål sammen med et par små dåser ananas i tern. Vendes rundt. Og så er den klar til servering.
Ellen Kristensen
Jeg har for nylig købt et års medlemskab, for at have mulighed for at printe nogle af jeres lækre opskrifter. det har hidtil virket, men i dag kan jeg desværre ikke få det til at virke. Håber at få en forklaring på at det ikke virker.
Hilsen Ellen Kristensen