Se hvordan du laver den bedste mørbradpande med svinemørbrad, pølser, champignon og peberfrugter i en tomat- og flødesovs.
Til mørbradpande til fire personer skal du bruge:
1 svinemørbrad
3 gode pølser (wiener- eller grillpølser)
4 skalotteløg
250 gram champignon
2 peberfrugter
2 dåser cherrytomater - eller hakkede tomater
4 deciliter hønsefond
2,5 deciliter kaffefløde
1 spiseskefuld æbleeddike
2 teskefulde paprika
En halv teskefuld spidskommen (kan udelades)
1 teskefuld tørret timian - eller en håndfuld frisk timian
Salt og friskkværnet peber
Sådan laver du den bedste mørbradpande:
Afpuds svinemørbrad, og del den i tre stykker. Mørbradstykkerne skærer du nu i strimler på langs.
Kom lidt smør på en stor pande, og ved en god varme svitser og bruner du nu kødet.
Skær pølserne i skiver på skrå, og del skalotteløg i mindre stykker. Kom det på panden og lad det svitse med.
Rengør champignon, og del dem i kvarte. Svits også dem på panden.
Skær peberfrugter i strimler og lad dem også svitse med.
Tilsæt så cherrytomater, hønsefond og æbleeddike og lad det koge op sammen med kaffefløde.
Så krydrer du med timian, paprika og spidskommen. Rør rundt og skru ned for varmen.
Læg et låg på panden, og lad nu din mørbradgryde simre for svag varme i en times tid.
Jævn sovsen med lidt Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag også til med salt og friskkværnet peber.
Anret mørbradgryden med lækre basmati ris.