Se hvordan du laver den bedste mørbradpande med svinemørbrad, pølser, champignon og peberfrugter i en tomat- og flødesovs.
Mørbradpande er en skøn middagsret, der blandt andet laves med svinemørbrad, pølser, løg og champignon.
Retten er også rimelig børnevenlig, og du kan servere den sammen med kogte ris, kartoffelmos og en god salat.
Se også: Klassisk mørbradgryde
Opskriften er beregnet til fire personer.
Opskrift på mørbradpande
Ingredienser
- 1 svinemørbrad afpudset
- 3 pølser wiener- eller grillpølser, i skrå skiver
- 4 skalotteløg hakkes groft
- 250 gram champignon i kvarte
- 2 røde peberfrugter i tynde strimler
- 2 dåser cherrytomater eller hakkede tomater
- 4 deciliter hønsebouillon gerne varm, lavet af 4 dl. vand og en terning
- 2,5 deciliter fløde evt. en kaffefløde
- 1 spiseskefuld æbleeddike
- 2 teskefulde paprika
- 0,5 teskefuld spidskommen kan udelades
- 1 teskefuld timian
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Afpuds svinemørbrad, og del den i tre stykker. Mørbradstykkerne skærer du nu i strimler på langs.
- Kom lidt smør på en stor pande, og ved en god varme svitser og bruner du nu kødet.
- Skær pølser i skiver på skrå, og hak skalotteløg groft. Kom det på panden og lad det svitse med.
- Rengør champignon, og del dem i kvarte. Svits også dem på panden.
- Skær peberfrugter i strimler og lad dem også svitse med.
- Tilsæt så hakkede tomater, hønsebouillon og æbleeddike og lad det koge op sammen med fløde. Spar på kalorierne og brug evt. en kaffefløde.
- Så krydrer du med timian, paprika og spidskommen. Rør rundt og skru ned for varmen.
- Læg et låg på panden, og lad nu din mørbradgryde simre for svag varme i en times tid.
- Jævn sovsen med lidt majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Smag også til med salt og friskkværnet peber.
Næringsindhold
Noter
Den færdige mørbradpande serveres straks sammen med kartoffelmos eller kogte ris.
Server også gerne en lækker broccolisalat til.
Se også: Svinemørbrad stegt som vildt