Se hvordan du laver en marineret kylling i ovn med en Frijsenborg Herregårdskylling, der bliver tilberedt med en lækker citron- og oregano marinade.
Prøv den lækre opskrift på marineret kylling, som er en mere lækker og gourmetagtig udgave af en halv grillkylling uden friture.
Her er der anvendt en stor Frijsenborg Herregårdskylling, som marineres med blandt andet citron og oregano.
Det er en ret med masser af smag, og længere ned kan du læse mere om Frijsenborgs kyllinger.
Opskriften er til fire personer.
Ingredienser til marineret kylling
2 økologiske citroner
2 spiseskefulde De 5 Gaarde rapsolie
1,5 spiseskefuld oregano
2 finthakkede hvidløgsfed
1 Frijsenborg Herregårdskylling
Tilbehør til kyllingen er
Kartofler
1 bundt grønne asparges
1 lille bundt hakket persille
Salt og peber
Fremgangsmåde
- Bland saften af den ene citron med rapsolie, oregano, hvidløg, salt og peber.
- Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle. Del derefter kyllingen i to halvdele, og rids lårene, så de hurtigere bliver møre.
- Massér marinaden godt ind i kyllingen, og lad den trække i en halv time ved stuetemperatur.
- Forvarm ovnen til 200 grader almindelig luft. Opvarm en ovnfast grillpande, og steg kyllingen, til skindet er gyldent på alle sider.
- Skær den anden citron i to dele og læg dem under kyllingen. Stil grillpanden i ovnen og steg, indtil kyllingen
er sprød og mør. Du kan også flyttes kyllingen over i et ovnfast fad, som sættes i ovnen. - Når kyllingen er mør, tages den af grillpanden, og holdes lun. Det tager cirka 40-45 minutter, da der er tale om halve kyllinger.
- Hæld fedtet af panden, og steg aspargesene i et par minutter, så de netop bliver sprøde, men heller ikke kedelige. De skal have et friskt bid.
- Hak persillen groft. Anret kyllingen med asparges ovenpå, og drys persille over.
Serveres med kogte kartofler til, og selvfølgelig gerne nye, danske kartofler, når vi er i sæsonen.
Fakta om Frijsenborg Herregårdskylling
DANSK SALMONELLEFRI KVALITETSKYLLING
Kyllingerne fra Frijsenborgs gårde er danske kyllinger af højeste kvalitet. Det færdige produkt består altid af 100% rent og garanteret salmonellafrit kyllingekød, og vores fokus på sikkerhed for forbrugeren og en unik historie er grundstammen i vores succes.
FRA GAARDEN TIL GANEN
De 5 Gaarde har smagen i højsædet, når der dyrkes og avles. Vi bevarer det bedste, naturen kan give, gennem den mest skånsomme forædling og produktion på vores egne gårde. Generationers erfaring, etik og sund fornuft samt sporbarhed i alle led sikrer høj kvalitet til en fair pris.
GO' PLADS & FRISK LUFT
Alle vores kyllinger vokser op på Frijsenborgs gårde under gode forhold, som vi kan stå inde for. De går frit rundt i en tør og varm stald med fast døgnrytme og adgang til overdækkede udearealer. De skraber i træspåner og spagnum, der er et skånsomt og behageligt underlag for kyllingerne, og de har naturligvis fri adgang til foder og vand.
URTER FRA EGNE SKOVE
De 5 Gaarde Frijsenborg Herregårdskyllinger fodres med en specielt udviklet foderblanding baseret på majs og hvede samt urter fra egne skove. Denne foderblanding samt adgang til rodemateriale i form af græsballer giver en saftig og lækker kvalitetskylling med en god kødstruktur og masser af smag - Kyllingerne sælges både som hele kyllinger og i diverse udskæringer.
DANSK OG SALMONELLAFRI
De 5 Gaarde Frijsenborg Herregårdskylling er 100% rent dansk salmonellafrit kyllingekød i særklasse - helt fri for lage, vand og andet unødvendigt fyld.
FOKUS PÅ FØDEVARESIKKERHED
Når du vælger Frijsenborg Herregårdskylling, vælger du høj kvalitet og en velsmagende kylling, som du trygt kan sætte tænderne i. Vores kyllinger er garanteret salmonellafri og som udgangspunkt opdrættet uden brug af antibiotika.
Annonce: Opskriften er sponsoreret af Frijsenborg kylling fra De 5 Gaarde.