Marcipanbund med chokomousse og hindbærpure er en lækker kage til dessert, og her får du opskriften, der stammer fra Newyorker By Heart.
Opskriften på marcipanbund med chokolademousse og hindbærpure er beregnet som dessert til 6-8 personer.
Ingredienser til marcipanbund
250 g marcipan
2 æggehvider
Creme
200 g god mørk chokolade (brug en med høj kakaoindhold)
150 g smør
125 g flydende honning
4 æg (hvis du vil, så brug pasteuriseret)
Hindbærpure
1½ dl vand
50 g sukker
250 g frosne eller friske hindbær
Fremgangsmåde
- Smuldr marcipan i en skål og pisk den med æggehvider, så det bliver en ensartet konsistens.
- Hæld massen i en springform (ca. 22 cm. i diameter) og bag bunden ved 200 grader i ca. 8 minutter (jeg bagte den lidt længere for at få den lidt brun, men hold øje med den!!). Afkøl bunden.
- Creme: Smelt chokolade sammen med smør og honning i en skål over vandbad. Rør i chokoladecremen og afkøl den.
- Del æggene i hvider og blommer og pisk æggeblommerne let sammen - bland dem i chokoladecremen.
- Pisk hviderne stive. Lad chokoladecremen hvile indtil den begynder at stivne. Når cremen viser tegn på at stive, så vend de stiftpiskede hvider i (forsigtigt).
- Fordel cremen over den afkølede marcipanbund og stil kagen koldt til den skal serveres.
- Hindbærpure: Kog vand og sukker til en klar lage. Blend hindbærrene med sukkerlagen og sæt pureen koldt til den skal serveres til kagen.
Tips
Marcipanbund med chokomousse er en meget lækker dessert, men det er en rigtig kaloriebombe og man spiser kun et lille stykke.
Smagen er rigtig god, men bliver bedre jo bedre chokolade du bruger.
Din vurdering
-
Marcipanbund med chokomousse og hindbærpure
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments