Manitobabrød er et klassisk italiensk madbrød, der ikke æltes. Dejen røres blot sammen, hvorefter den hæver i ni timer. Brødet bages ved høj varme.
Manitobabrød laves af den proteinholdige manitoba hvedemel, og det er en super nem opskrift.
Manitoba brød er et godt og nemt madbrød fra Italien.
Opskriften giver to brød.
Til manitobabrød bruges
4 deciliter lunkent vand
5 gram gær
450 gram manitobamel
10 gram groft salt
10 gram sukker
Fremgangsmåde
- Mål lunkent vand af og hæld det i en skål. Tilsæt gæren og lad det stå fem minutter, inden du rører gæren ud i vandet.
- Manitobamel blandes med salt og sukker, som derefter væltes i gærvandet på samme tid, og dejen røres sammen med en grydeske af træ. Du skal blot røre et minuts tid.
- Luk skålen tæt til med et stykke husholdningsfilm for at holde på fugten i brødet, og lad nu skålen stå på køkkenbordet i ni timer. Otte eller ti timer er også ok.
- Kom lidt med ud på bordet og læg dejen på det. Træk dejen lidt aflang og fold den sammen med en trediedel over over midten, og den sidste tredjedel over denne.
- Vend dejen en kvart omgang og træk igen dejen lidt aflang, hvorefter den foldes sammen igen. Dejen skal ikke æltes.
- Del dejen i to lige store stykker, som trækkes aflange til brød og lægges på en bageplade med bagepapir.
- Brødene skal ikke efterhæve, men stilles direkte i en 275 grader varm ovn, hvor de bages cirka 18-20 minutter. Måske lidt mindre eller mere - afhængig af varmen i ovnen.
Brødene må gerne få en mørk farve, men de skal selvfølgelig ikke være sorte. Lad dem køle lidt af inden udskæring.
Se også disse opskrifter
-> Se hvordan du nemt rengør din ovn
-> Sådan undgår du glaspest på dine glas i opvaskemaskinen
-> Se opskriften på den bedste lasagne med kødsovs og bechamelsovs
Hvad synes du om dette brød?
-
Manitobabrød
Stem her
( stemme)
Comments
No Comments