Sådan bager du luftige hvedeflutes, som laves med manitoba hvedemel. Og hemmeligheden er at trille dine flutes sammen af en flad dej.
Luftige hvedeflutes, som ligner nogen, du har købt hos en dyr bager. Det er da værd at prøve, og så lærer du også en teknik, du kan bruge til andet brød: Rullemetoden.
Et lille OBS: Hold øje med dine flutes, når de er i ovnen - og hiv dem ud, hvis de begynder at blive for mørke.
Der er nemlig stor forskel på ovne, så det er ikke altid bagetiden passer på din ovn.
Lad de nybagte flutes køle lidt af på en rist, inden de nydes. Og server dem til alt fra supper til salater.
Opskrift på luftige hvedeflutes
Luftige hvedeflutes af dej der skal rulles sammen
Ingredienser
- 2 deciliter mælk
- 30 gram gær
- 3 spsk olivenolie
- 275 gram Manitoba hvedemel
- 1 teskefuld salt
- 2 pasteuriserede æggeblommer
Sådan gør du
- Lun mælken i en kasserolle, hvor den skal være lillefingervarmt. Ikke koldere, og ikke varmere.
- Smuldr gæren ud i skålen til røremaskinen, og hæld den lune mælk over.
- Rør gæren ud i mælken.
- Tilsæt så olivenolien, og derefter gradvist hvedemelet. Start med lidt over halvdelen, og ælt det godt ind i dejen. Kom så resten af melet ved, og ælt dejen ved en lav hastighed i 10 minutter. Tilsæt også salt.
- Dej har det jo med at leve sit eget liv, så det kan være du skal tilsætte en smule mere mel end angivet, men mængden plejer at passe meget godt.
- Du skal have en dej, der hverken er for fast eller for blød. Læg et vådt og opvredet viskestykke over skålen, og lad dejen hævet et lunt sted i en times tid.
- Slå så dejen op, og del den i to lige store stykker.
- Tril den ud i en længde på cirka 35 centimeter, og rul så dejen flad til du har en firkant på cirka 15 gange 35 centimeter.
- Nu ruller du så dejen stramt sammen, og lægger brødet på en bageplade med bagepapir, så samlingen vender nedad. Du kan også bage dine flutes på en særlig bageplade til flutes (flutesform).
- Læg igen et viskestykke over, og lad dem nu hæve til minimum dobbelt størrelse.
- Pensl dine flutes med pasteuriseret æggeblomme, og rids dem med en skarp kniv.
- Bag brødene i en 200 grader varm ovn (varmluft), hvor de skal bages i cirka 22 minutter, så de får en sprød og lækker bageskorpe.
Få tilsendt opskriften på mail
Du kan servere dine flutes til en god suppe. Her får du ideer til lækre supper, som de fleste vil kunne lide.
Del dine ideer og tanker med os andre her: