• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling med timiansky og ovnstegte grøntsager

Kylling med timiansky og ovnstegte grøntsager

kylling med timiansky
Del gerne:
3
SHARES
FacebookMessenger3PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 20. juni 2023 - Udgivet: 19. april 2016

Se hvordan du laver mør kylling med timiansky, der er kyllingebryst fra Løgismose. Kødet steges ved middel varme på panden.

Opskriften på kylling med timiansky er beregnet som hovedret til fire personer.

Ingredienser til kylling med timiansky

4 stykker kyllingebryst med vinger fra Løgismose (eller almindeligt kyllingebryst)
Lidt olivenolie
Salt og friskkværnet peber

Til ovnstegte grøntsager

1 squash
5-7 gulerødder - afhængig af størrelse
1 håndfuld frisk timian
Salt og friskkværnet peber

Til timiansky

3 deciliter kraftig hønsefond
1 spiseskefuld balsamico
1 deciliter hvidvin
1 teskefuld Maizena udrørt i lidt koldt vand
1 håndfuld frisk timian
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Vask gulerødderne og skær dem ud i tynde skiver på skrå. Kom gulerodsskiverne i et ildfast fad.
  2. Vask også squashen, og skær den ud i mindre stykker, og kom i fadet.
  3. Hæld lidt olivenolie over, kom timian ved og krydr med salt og friskkværnet peber. Vend grøntsagerne rundt med fingrene. Bag grøntsagerne i cirka 20 minutter ved 200 grader varmluft.
  4. Smør kyllingebrysterne med olivenolie, og krydr med salt og froskkværnet peber.
  5. Hvis du har fået fingrene i Løgismose lækre stykker kyllingebryst med vinge, der kan købes i Netto, er stegetiden som følger: Kom lidt smør på en varm pande, og steg nu først kyllingebrystet på skindsiden i 10 minutter ved middel varme - vend og steg færdig på den anden side i fem minutter. Lad kødet hvile 5-7 minutter. Vigtigt du ikke steger ved for hård varme!
  6. Er det almindeligt kyllingebryst, ja så er stegetiden cirka fem minutter på hver side ved middel varme.
  7. Timiansky laver du ved at koge hønsefond op sammen med balsamico og en lille håndfuld frisk timian. Med kviste og det hele, da timianskyen sies inden servering.
  8. Når det koger kommer du også hvidvin ved, og så skal skyen koges ind til det halve ved middel varme.
  9. Jævn med lidt Maizena udrørt i koldt vand, og smag til med salt og friskkværnet peber.
  10. Si den gennem en sigte og ned i en sovseskål. Tilføj eventuelt finthakket og friskhakket timian til den færdige sky.

Server kylling med timiansky, ovnbagte grøntsager - og eventuelt disse lækre ovnbagte kartofler.

Se også mine opskrifter på:

  • Løgismose kyllingebryst grillet med sennep og timian
  • Løgismose kylling med paprika og spidskålssalat
  • Grydestegt kylling med den bedste brune sovs
  • Smagstest af kammerjunker - se vinderen her
  • Smagstest af pesto - vælg dem på køl
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Forsiden lige nu

billede med mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør
Mørbrad med asparges, kartofler og salviesmør→ Se opskriften
Nemme krebinetter med let sommerfrikassé opskrift
Krebinetter med let sommerfrikassé→ Se opskriften
Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.
Stegt fennikel med ærter og grønne asparges→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
billede med ærtegryde
Ærtegryde (opskrift på nem og hurtig gryderet med ærter)→ Se opskriften
kartoffelgratin med oksekød
Kartoffelgratin med oksekød→ Se opskriften
Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.
Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse→ Se opskriften
Krydrede kødboller opskrift med ras el hanout
Krydrede kødboller (opskrift med ras el hanout)→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede med skærekager
Skærekager (de bedste opskrifter på lækker skærekage)→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her