Se hvordan du griller et stykke Løgismose kyllingebryst, der smøres i sennep fra Nyord og lidt timian. Kyllingen grilles ved direkte varme.
Til grillet Løgismose kyllingebryst til to personer skal du bruge:
2 Løgismose kyllingebryst med vinge
2 teskefulde Nyord sennep (eller anden god sennep)
1 teskefuld tørret timian
2 teskefulde groft salt
Friskkværnet peber
Sådan laver du grillet Løgismose kyllingebryst:
Dup kyllingestykkerne tørre med et stykke køkkenrulle, og smør hvert stykke ind med en teskefuld Nyord sennep.
Fordel også en teskefuld groft salt på hvert kyllingebryst.
Læg dem på en tallerken med skindsiden op ad, og drys timian over.
Tænd grillen, og stil den på laveste blus. Til denne opskrift har jeg grillede kyllingestykkerne i en Weber Q3200 gasgrill, men de kan naturligvis sagtens også laves i en kuglegrill eller anden gasgrill. Husk blot det skal ske ved lav varme - cirka 180 grader.
Du griller ved direkte varme, og læg kyllingebrystfileterne på grillristen med skindsiden nedad først.
Luk låget, og grill kødet i fem minutter.
Vend så kyllingestykkerne om, og grill dem seks minutter på den anden vide med lukket låg.
Tag de grillede kyllingestykker af grillen, krydr med friskkværnet peber og lad dem hvile i fem minutter.
Anret de grillede kyllingebrystfileter med grillede bønner med parmaskinke.
Note: Du kan så stege kyllingefileterne på en pande. Kom lidt olie på panden, og steg dem som anvist i opskriften ved middel varme.
Saftig Løgismose kyllingebryst, der grilles med sennep og timian. Kyllingen grilles ved svag varme over direkte ild. Her serveret med grillede bønner i svøb af parmaskinke. Foto: Guffeliguf.dk.
Kom med din kommentar her