Se hvordan du griller et stykke Løgismose kyllingebryst, der smøres i sennep fra Nyord og lidt timian. Kyllingen grilles ved direkte varme.
Sådan griller du nemt et stykke Løgismose kyllingebryst, men du kan selvfølgelig også bruge opskriften med andre producenters kyllingebryst.
Her har jeg smurt kødet med lidt sennep fra Nyord, en lille ø ved Møn.
Det er en fantastisk sennep man producerer der, men her gælder selvfølgelig det samme, at du sagtens også bare bruger den sennep, som du har stående i dit køkken.
Opskrift på grillet Løgismose kyllingebryst
Ingredienser
- 4 stk. kyllingebryst gerne Løgismose kyllingebryst eller andet
- 4 teskefulde sennep fra Nyord - eller anden god sennep
- 2 teskefuld timian tørret
- 4 teskefulde flagesalt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Dup kyllingestykkerne tørre med et stykke køkkenrulle, og smør hvert stykke ind med en teskefuld Nyord sennep. Eller anden sennep efter eget valg.
- Fordel også en teskefuld groft salt på hvert kyllingebryst.
- Læg dem på en tallerken med skindsiden op ad, og drys timian over.
- Tænd grillen, og stil den på laveste blus. Til denne opskrift har jeg grillede kyllingestykkerne i en Weber Q3200 gasgrill, men de kan naturligvis sagtens også laves i en kuglegrill eller anden gasgrill. Husk blot det skal ske ved lav varme - cirka 180 grader.
- Du griller ved direkte varme, og læg kyllingebrystfileterne på grillristen med skindsiden nedad først.
- Luk låget, og grill kødet i fem minutter.
- Vend så kyllingestykkerne om, og grill dem fem minutter på den anden vide med lukket låg. Du kan med fordel vende kødet nogle gange undervejs, men husk at lukke låget her gang.
- Tag de grillede kyllingestykker af grillen, krydr med friskkværnet peber og lad dem hvile i fem minutter.
Næringsindhold
Tips
Anret de grillede kyllingebrystfileter med grillede bønner med parmaskinke.
Note: Du kan så stege kyllingefileterne på en pande. Kom lidt olie på panden, og steg dem som anvist i opskriften ved middel varme.
Skriv din kommentar her: