Kransekage-cupcakes er de lækreste, små cupcakes med lakridsmarcipan. Toppes med kransekagemasse, som gør dem til et hit i juletiden.
Kransekage-cupcakes indeholder et miks af flere lækkerier: Cupcakes og kransekager samt lakridssmag.
Cupkagerne bages først som almindelige cupcakes. Herefter tager du dem ud af ovnen og kommer kransekagemasse på toppen, hvor de bages igen, til kransekagerne er gennembagte.
Opskriften her er lavet med købt kransekagemasse, som kan findes i alle supermarkeder. Bager du dem "udenfor sæsonen", kan du altid lave massen selv.
Opskrift på kransekage-cupcakes
Ingredienser
- 100 gram sukker
- 100 gram marcipan med lakrids for eks fra Odense
- 100 gram smør blødt
- 2 stk æg
- 50 gram mel
- 100 gram kransekagemasse
Sådan gør du
- Tag smørret ud af køleskabet og gør det blødt i mikroovnen eller læg det på radiatoren. Tænd ovnen på 175 grader og smør 12 muffinsforme.
- Riv lakridsmarcipanen i en skål, tilsæt sukker og rør det sammen.
- Pisk det bløde smør godt ind i marcipanblandingen.
- Pisk nu æggene i blandingen.
- Vend hvedemel i dejen, og fordel den i muffinsformene. Bag dem i ca. 15 minutter.
- Tag dine muffins ud af ovnen. Skru ovnen op på 200, imens de køler en smule af i formene. Sprøjt nu kransekagemasse på toppen af alle dine cupcakes og bag i 10 minutter - eller indtil kransekagetoppene er har fået farve.
- Drys dine kransekage-cupcakes med glimmer eller flormelis før servering.
Næringsindhold
Tip
Kransekage-cupcakes kan sagtens laves med hjemmelavet kransekagemasse. Du finder opskriften her: Hjemmelavet kransekage.
Du kan vælge at bruge marcipan uden lakrids. Her skal du blot tilføje 50-60 gram hakket mørk chokolade for at få mere smag i dem.
Se andre opskrifter på skønne kager:
Bûche de Noël - fransk julekage med chokolade
Italienske julekager der ligner snebolde
Comments
No Comments