Kransekagemasse kan bruges til en række forskellige kager. Først og fremmest selvfølgelig kransekage, men også mandelhorn og konfektkager.
Kransekagemasse er en grundmasse, der anvendes til en stribe forskellige konfekter og kager.
Typisk selvfølgelig til kransekage, men også til mandelhorn, orangebrød, konfekt med videre.
Her er grundopskriften på kransekagemasse - skal du bruge større portioner, er den nem at gange op.
Se mere inspiration her:
Opskrift på kransekagemasse
Ingredienser
- 250 gram marcipan
- 75 gram flormelis
- 2 pasteuriserede æggehvider
Sådan gør du
- Start med at komme flormelis og de pasteuriserede æggehvider op i en skål.
- Med et piskeris (du skal IKKE bruge en håndmikser) pisker du nu forsigtigt flormelis og æggehvider sammen. Det skal blot samles - og IKKE piskes luftigt.
- Sæt sukkermassen til hvile i en halv time ved stuetemperatur, så flormelisen smelter helt ud i æggehviderne.
- Imens ælter du marcipanen blød med hænderne, så den bliver mere smidig og let at håndtere når du laver din kransekagemasse.
- Kom marcipanen op i en anden skål, og her ælter du nu gradvist sukkermassen ind i marcipanen.
- Bliv ved med at ælte indtil hele sukkermassen er æltet godt sammen med marcipanen, og "dejen" er nu dejlig glat. Og lidt klistret.
- Sæt kransekagemassen på køl, hvor den gerne må hvile mindst en halv time inden brug.
- Nu kan du bruge den til blandt andet en flot kransekage. Her triller du pølser ud i forskellige længder, som du let og elegant samler.
- Bag dem 8 minutter ved 200 grader i ovnen, og pynt dem med glasur, som du laver af flormelis og æggehvider. Meget nemt. Og så er det bare at bygge kransekagen op.
Næringsindhold
Note
Efter brug og bagning er din kransekage glimrende at fryse ned.
Og du tør bare kransekage op ved stuetemperatur, så det bliver ikke nemmere.
Faktisk bliver kransekage bedst efter en tur i fryseren.
Her finder du masser af andre lækre kageopskrifter.