Marcipankage med chokoladeovertræk og revet appelsinskal er den perfekte julekage, men er så god, at den sagtens kan spises hele året rundt.
Marcipankage passer til julen som flettede hjerter passer til juletræet. For at få den rette julede smag, er der tilsat revet appelsinskal samt små chokoladestykker i selve kagen.
Og så er der naturligvis godt med revet marcipan i samt et chokoladeovertræk med marcipanjuletræer og flormelis som julesne.
Du kan også vælge at lave brændte mandler og hakke dem groft, hvorefter du drysser dem ud over chokoladeovertrækket. I det hele taget er der en god mulighed for at lege med pynten.
Opskrift på marcipankage med chokolade
Marcipankage med chokolade
Ingredienser
- 150 gram marcipan - groftrevet
- 150 gram sukker
- 2 spsk appelsinskal - fintrevet, ca. fra en hel appelsin
- 150 gram smør - stuetemperatur
- 3 stk æg
- 75 gram hvedemel
- 40 gram chokolade - mørk eller lys
Chokoladeovertræk og pynt
- 60 gram chokolade - smeltet, evt. mere
- 1 spsk smør
- marcipan
- frugtfarve - grøn
- flormelis - drysset gennem si
- glimmer eller krymmel - eventuelt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft - 200 grader almindelig varme.
- Riv marcipanen på den grove side af rivejernet ned i en skål.
- Skyl appelsinen godt og tør den. Riv appelsinskal ned i marcipanen. Det svarer ca. til et par spiseskefulde appelsinskal.
- Tilsæt sukker og pisk appelsinskal, marcipan og sukker godt sammen.
- Nu tilsætter du det bløde smør, som piskes i sukker-marcipanmassen.
- Tilsæt æg et ad gangen, mens du pisker.
- Bland hvedemelet i med en dejskraber eller grydeske. Det skal ikke piskes i, blot vendes godt, så der ikke er klumper. Hak 40-50 gram chokolade og vend i dejen.
- Bag i ca. 35 minutter og lad køle lidt af, inden du smører chokolade på toppen.
Chokoladeovertræk
- Smelt ⅔ af chokoladen i et vandbad. Når det er helt flydende, blander du den sidste tredjedel i samt en smørklat. Rør godt rundt.
- Smør chokoladen ud over kagen, pynt med marcipanfigurer for eksempel juletræer med grøn frugtfarve, som du ruller kegleformede og derpå klipper grene i. Drys flormelis gennem en si, så det ligner julesne og server nu den dejligste marcipankage.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Hvis du gerne vil have noget sprødt i selve kagedejen, kan du hakke mandler groft og komme i dejen.
Du kan også komme et par spiseskefulde appelsinsaft i din marcipankage, men så skal du lige tilsætte 15-20 gram ekstra hvedemel.
Se flere opskrifter her:
Susanne Hede
Hej, Den marcipankage lyder lækker 😊.
Men hvad gør man med de 40g. Chokolade - skal de i dejen? Og hvilken bageform (str.), skal man bruge?
Appelsinskal - er det mon to tsk eller spsk? Der står nemlig tsk i ingredienslisten, men spsk i selve opskriften…
Hilsner Susanne
Karen Seneca
Hej Susanne
Af og til bliver jeg lidt for ivrig, når jeg bager - og skriver opskriften. Godt, du spurgte, så jeg fik rettet fejlene. De 40 gram chokolade hakkes og vendes i dejen. Det er ca. 2 spsk. appelsinskal. Bageformen er en alm. str. 24 cm.
God fornøjelse. Jeg spiser selv alt for meget, når jeg bager denne kage 😉