• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Marcipankage med chokolade - skøn julekage

Marcipankage med chokolade - skøn julekage

Marcipankage med chokolade
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
20
SHARES
FacebookMessenger20PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 21. november 2022 - Udgivet: 9. december 2021

Marcipankage med chokoladeovertræk og revet appelsinskal er den perfekte julekage, men er så god, at den sagtens kan spises hele året rundt.

Marcipankage passer til julen som flettede hjerter passer til juletræet. For at få den rette julede smag, er der tilsat revet appelsinskal samt små chokoladestykker i selve kagen.

Og så er der naturligvis godt med revet marcipan i samt et chokoladeovertræk med marcipanjuletræer og flormelis som julesne.

Du kan også vælge at lave brændte mandler og hakke dem groft, hvorefter du drysser dem ud over chokoladeovertrækket. I det hele taget er der en god mulighed for at lege med pynten.

Opskrift på marcipankage med chokolade

Marcipankage med chokolade
Karen SenecaKaren Seneca

Marcipankage med chokolade

5 fra 4 stemmer
Marcipankage med chokoladeovertræk og revet appelsinskal er den perfekte julekage, men er så god, at den sagtens kan spises hele året rundt.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 35 minutter min
Samlet tid 55 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Jul, Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 544
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 150 g marcipan - groftrevet
  • 150 g sukker
  • 2 spsk appelsinskal - fintrevet, ca. fra en hel appelsin
  • 150 g smør - stuetemperatur
  • 3 stk æg
  • 75 g hvedemel
  • 40 g chokolade - mørk eller lys
Chokoladeovertræk og pynt
  • 60 g chokolade - smeltet, evt. mere
  • 1 spsk smør
  • marcipan
  • frugtfarve - grøn
  • flormelis - drysset gennem si
  • glimmer eller krymmel - eventuelt

Fremgangsmåde
 

  1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft - 200 grader almindelig varme.
  2. Riv marcipanen på den grove side af rivejernet ned i en skål.
  3. Skyl appelsinen godt og tør den. Riv appelsinskal ned i marcipanen. Det svarer ca. til et par spiseskefulde appelsinskal.
  4. Tilsæt sukker og pisk appelsinskal, marcipan og sukker godt sammen.
  5. Nu tilsætter du det bløde smør, som piskes i sukker-marcipanmassen.
  6. Tilsæt æg et ad gangen, mens du pisker.
  7. Bland hvedemelet i med en dejskraber eller grydeske. Det skal ikke piskes i, blot vendes godt, så der ikke er klumper. Hak 40-50 gram chokolade og vend i dejen.
  8. Bag i ca. 35 minutter og lad køle lidt af, inden du smører chokolade på toppen.
Chokoladeovertræk
  1. Smelt ⅔ af chokoladen i et vandbad. Når det er helt flydende, blander du den sidste tredjedel i samt en smørklat. Rør godt rundt.
  2. Smør chokoladen ud over kagen, pynt med marcipanfigurer for eksempel juletræer med grøn frugtfarve, som du ruller kegleformede og derpå klipper grene i. Drys flormelis gennem en si, så det ligner julesne og server nu den dejligste marcipankage.

Næringsindhold

Kalorier: 544kcalKulhydrater: 58gProtein: 5gFedt: 35gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 61mgNatrium: 188mgKalium: 141mgKostfibre: 2gSukker: 44gVitamin A: 697IUVitamin C: 3mgCalcium: 31mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Hvis du gerne vil have noget sprødt i selve kagedejen, kan du hakke mandler groft og komme i dejen.

Du kan også komme et par spiseskefulde appelsinsaft i din marcipankage, men så skal du lige tilsætte 15-20 gram ekstra hvedemel.

Se flere opskrifter her:

De lækreste juleboller

Adventskrans med marcipan og mandler

Nem og lækker julekringle

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Susanne Hede

    november 20, 2022 at 12:06 pm

    Hej, Den marcipankage lyder lækker 😊.
    Men hvad gør man med de 40g. Chokolade - skal de i dejen? Og hvilken bageform (str.), skal man bruge?
    Appelsinskal - er det mon to tsk eller spsk? Der står nemlig tsk i ingredienslisten, men spsk i selve opskriften…
    Hilsner Susanne

    Svar
    • Karen Seneca

      november 21, 2022 at 4:42 pm

      Hej Susanne
      Af og til bliver jeg lidt for ivrig, når jeg bager - og skriver opskriften. Godt, du spurgte, så jeg fik rettet fejlene. De 40 gram chokolade hakkes og vendes i dejen. Det er ca. 2 spsk. appelsinskal. Bageformen er en alm. str. 24 cm.
      God fornøjelse. Jeg spiser selv alt for meget, når jeg bager denne kage 😉

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Billede af kotelet a la milanese.

Kotelet a la Milanese - panerede koteletter fra Italien

Billede af sandwichboller.

Sandwichboller - lækre og nemme brød til sandwich

Billede af nakkesteg på spyd.

Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)

Billede af lynsyltet squash med grønne bønner.

Lynsyltet squash med grønne bønner, hvidløg og mynte

Forsiden lige nu

Ugens madplan uge 28
Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
pulled pork i ovn
Pulled pork - opskrift i ovn, på grill eller i smoker→ Se opskriften
billederesultat for fetakartofler
Fetakartofler→ Se opskriften
Lækre grillspyd med mørbrad, og gode brunchpølser, der grilles fire minutter på hver side ved lav varme. Foto: Madensverden.dk.
Grillspyd med mørbrad og brunchpølser→ Se opskriften
billede til artikel om nødder og mandler
Er nødder og mandler sunde? Her får du fakta→ Se opskriften
Billede af nakkesteg på spyd.
Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)→ Se opskriften
grillede grøntsager spyd
Grøntsager på grill - inspiration og konkrete tips→ Se opskriften
hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber
Hjemmelavede fuglereder med jordbær og rabarber→ Se opskriften
billederesultat for crispy chicken
Crispy chicken→ Se opskriften
Det er meget nemt at fremstille hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis, og endda uden at flødeisen krystalliserer. Foto: Madensverden.dk.
Hjemmelavede ispinde med jordbær flødeis→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required