Opskrift på klassisk julekringle, der er nem at lave. Julekringlen er en gærkringle med marcipanremonce og rosiner. God og lækker julekage.
Her er opskriften på en gammeldags julekringle med marcipanremonce, og den er ret nem at lave.
Det er en stor kringle, så der er rigeligt til i hvert fald 10 personer. Julekringlen kan fryses ned.
Der kan tilsættes sukat til kringlen. Det har jeg dog ikke gjort og forklaringen er, at jeg simpelthen ikke er så glad for sukat. for nu at være ærlig.
Men hvis du holder af sukat, kan den kommes ovenpå marcipanremoncen inden du ruller dejen sammen.
Opskrift på julekringle
Ingredienser
- 200 gram sødmælk
- 175 gram smør
- 50 gram gær
- 500 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 5 gram salt
- 0,5 teske kardemomme
- 2 æg
Marcipanremonce
- 150 gram smør
- 100 gram marcipan
- 150 gram sukker
- 75 gram mandelflager
- 25 gram rosiner
Pynt
- 1 æg
- perlesukker
- mandelflager
- flormelis
Sådan gør du
- Kom sødmælk og smør i en lille gryde, og varm forsigtigt op indtil smørret er smeltet. Væsken må ikke være varmere end ca. 35 grader.
- Hæld den i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Sæt dejkrog på og rør gæren ud.
- Hvedemel vejes af sammen med sukker, salt og kardemomme. Vendes sammen.
- Ælt derefter melblandingen ind i dejen sammen med to æg. Æltes 7-8 minutter ved middel hastighed. Tag dejen ud på bordet, og virk den op. Lægges i skål med husholdningsfilm og et viskestykke over. Hæver til dobbelt størrelse, hvilket tager 30-40 minutter.
- Rør marcipanremonce sammen af smør, marcipan, sukker, mandelflager og rosiner. Der kan tilsættes en større mængde rosiner, hvis dette ønskes.
- Dejen trækkes lidt aflang, og rulles ud til et rektangel på cirka 70 gange 25 centimeter.
- Fordel marcipanremonce på hele dejen, og rul den derefter sammen til en roulade, der altså er cirka 70 centimeter lang.
- Læg den på en bageplade med bagepapir. Enten som firkant eller et stort hjerte. Enderne foldes sammen, så remoncen ikke løber ud.
- Pensles med sammenpisket æg, og drysses med perlesukker og mandelflager.
- Lad din julekringle hæve ca. 20 minutter, inden den bages ca. 20 minutter ved 200 grader varmluft.
Tips
Tag den færdigbagte julekringle ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
Drysses derefter med sigtet flormelis.
Se også mine opskrifter på:
Se andre populære kringler:
Bag den legendariske hindbærsnittetærte
Lækker rådhustærte med kransekage og hindbærmarmelade
Nem og simpel pastaret i fad i ovn
Sådan laver du ovnstegt oksefilet
Lækker og hjemmelavet karamelsauce
Sund og lækker ret med nudler og grøntsager
Important: No API Key Entered.
Many features are not available without adding an API Key. Please go to the YouTube Feed settings page to add an API key after following these instructions.
Wau, den er god og nem at lave🎄🎄
Tusind tak, Lotte - dejligt at høre du kan lide julekringlen 🙂
Med ønsket om en rigtig glædelig jul
Holger