Rabarberstang er en lækker kringle med rabarberkompot. En gammeldags gærkringle med rabarber, creme og remonce. Stængerne kan sagtens fryses ned.
Her får du en god opskrift på rabarberstang, der er en lækker kringle med en let og syrlig rabarberkompot, creme og remonce.
I virkeligheden en ganske klassisk kringle af gærdej, og den er ret nem at lave.
Opskriften giver to kringlestænger med rabarber, og de er gode at fryse ned.
Opskrift på rabarberstang
Rabarberstang - nem kringle med rabarberkompot
Ingredienser
- 200 gram sødmælk - lun
- 50 gram gær
- 450 gram hvedemel
- 25 gram sukker
- 1 teskefuld vaniljesukker
- Lidt kardemomme - kan udelades
- Lidt salt
- 2 æg
- 100 gram smør - blødt
Remonce
- 100 gram sukker
- 100 gram smør - blødt
Creme
- 250 gram kagecreme - opskrift i link
Pynt
- 1 sammenpisket æg
- perlesukker
- hasselnøddeflager
Sådan gør du
- Rabarber skæres i mindre tern og koges møre i en gryde sammen med sukker. Det tager cirka 10 minutter. Køl det lidt af. Det er din rabarberkompot til den lækre rabarberstang, som du altså få to styks af med denne opskrift.
- Gæren røres ud i den lunkne mælk. Brug gerne røremaskinen med dejkrog.
- Hvedemel vendes sammen med sukker, vaniljesukker, lidt salt og kardemomme.
- Ælt melblandingen sammen med mælken, og kom også æg og meget blødt smør. Æltes ca. 7-8 minutter ved middel hastighed.
- Virk dejen op og lad den hvile mens du laver remonce og creme. Remonce laves nemt ved at røre sukker og blødt smør sammen. Cremen laves som anvist i linket.
- Del dejen i to lige store stykker - cirka 450 gram/stk. Rulles ud til rektangel på ca. 40 gange 20 centimeter.
- Fordel halvdelen af remoncen i en stribe på midten, og tilsvarende lægges halvdelen af cremen på som en stribe. Ovenpå dette fordeles halvdelen af de møre rabarber i en stribe.
- Fold den ene langside ind over midten, og den anden langside ind over dette. Tryk let ned på midten og læg rabarberstangen over på en bageplade med bagepapir. Gør det samme med den anden rabarberstang.
- Pensles med sammenpisket æg og drysses med perlesukker og hasselnøddeflager.
- Lad stængerne hæve i cirka 15 minutter.
- Bag rabarberstængerne ved 200 grader almindelig over- og undervarme i cirka 22 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Se også mine opskrifter på:
- Ingen reklamer og annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe lækre opskrifter
- Fortsat udvikling af Danmarks bedste madunivers
- Kæmpe tak herfra fordi du bakker op om Madens Verden
Kirsten Larsen
Hej Mads ☺️
Jeg vil høre dig, hvorfor du skriver væsken i gram. Jeg kender flere som ikke kan finde ud af, hvor meget det er i dl.
Mvh. Kirsten Larsen
Lennart Lind
Hej!
Jeg synes da det ville være en god idé hvis I lavede et link i opskrifterne til en printervenlig udgave af den.. altså uden billede og andet