Prøv disse lækre, bløde og krydrede juleboller med marcipan og æbler. De er et sikkert hit i den kolde juletid.
Lækre bløde, søde og krydrede juleboller er ikke til at stå for.
De smager af jul, når den er bedst med lune krydderier som kanel, kardemomme og nellike sammen med marcipan og æbler.
Server julebollerne med smør, og du er sikker på at komme i julehumør.
Du får 16 lækre boller med smag af jul i denne opskrift.
Opskrift på juleboller
Ingredienser
- 3 deciliter mælk
- 50 gram gær
- 1 æg
- 700 gram hvedemel
- 50 gram sukker
- 1 teske kanel - stødt
- 1 teske kardemomme - stødt
- ¼ teske nelliker - stødt
- 1 teske salt
- 50 gram marcipan - revet
- 1 æble - revet
- 50 gram smør - blødt
- 50 gram rosiner
Pynt
- mandelflager
- perlesukker
- æg - til pensling
Sådan gør du
- Lun mælken en smule så den er omkring fingertemperatur (37 grader) – den må endelig ikke blive for varm!
- Hæld mælken over i en skål og opløs gæren i den lune mælk.
- Slå ægget ud i mælkeopløsningen og rør godt sammen.
- Kom ¾ af melet i dejen sammen med sukker, kanel, kardemomme, nelliker og salt og ælt det hele sammen.
- Fjern kernehus fra æblet og riv det groft. Riv også marcipanen groft.
- Tilsæt revne æbler og revet marcipan til dejen og ælt det hele sammen. Tilsæt mere mel lidt ad gangen, indtil dejen slipper skålen. Det er ikke sikkert, at alt melet skal bruges, og måske skal du bruge en smule mere.
- Skær det bløde smør i små stykker, kom det i skålen og ælt det godt ind i dejen til den er glat og blank. Tilsæt til sidst rosiner og ælt dem ind i dejen.
- Stil dejen til hævning et lunt sted i 30 minutter med et viskestykke over.
- Slå dejen ned og del den op i 12-16 stykker (afhængig af, hvor store du vil have dem) og form dem til boller. Fold gerne rosinerne ind i dejen, så de ikke stikker ud.
- Læg bollerne på bageplader med bagepapir – sørg for, at der er plads imellem dem til at hæve. Lad dem efterhæve i 45 min.
- Pensl bollerne med pisket æg og drys med mandelflager og perlesukker.
- Bag bollerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i 12-15 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
- Nyd juleboller med smør til en kop kaffe, te eller gløgg.
Næringsindhold
Noter
Smagen og fyldet i juleboller kan sagtens varieres.
Krydderier kan tilføjes eller udelades og rosinerne kan udskiftes med sukat, korender eller syltet appelsinskal eller helt udelades.
De revne æbler og marcipan giver rigtig god smag og saftighed til bollerne, men du får stadig nogle lækre julekrydrede boller, selvom du udelader de to ingredienser.
Perlesukker og mandelflager på toppen giver en dejlig sprødhed til de bløde boller, men de kan selvfølgelig pyntes, som du har lyst til.
Se flere opskrifter:

Comments
No Comments